Question Potrzebujesz chemika do wyjaśnienia syntezy udostępnionej tutaj

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148

Przede wszystkim pozdrawiam wszystkich forumowiczów .

Opowiem trochę o sobie i problemach jakie miałem podczas nauki i stosowania niektórych syntez na forum. Myślę, że tutejsi profesjonalni chemicy z podziemia rozwiążą moje problemy :)

Od około miesiąca analizuję wszystkie syntezy udostępnione na tym forum oraz niektóre punkty, w których ludzie mają problemy i na spokojnie przeżywam potencjalne problemy z nimi związane. Jestem bardzo zainteresowany amfetaminą i jej pochodnymi ze względu na dział, który studiowałem na uczelni. Dlatego staram się robić research z zagranicznych źródeł i zdobywać informacje, które chcę, zamiast uczyć się od idiotów, którzy mają dyplom w moim kraju i nic nie wiedzą.

Mieszkam w Turcji. Dlatego moim językiem ojczystym jest turecki. Terminy, których używasz w niektórych transakcjach tutaj, bardzo różnią się od naszych. Nie mogę zrozumieć, co próbujesz zrobić w niektórych syntezach. Jest prawie niemożliwe, aby wyszukać termin lub słowo, którego nie rozumiem w Internecie lub na forum.
Syntezę, którą napisałem poniżej, znalazłem na tym forum. Niestety, nasz użytkownik, który udostępnił tę syntezę, nie podzielił się zbyt wieloma informacjami wyjaśniającymi dla młodych chemików :(

Bez dalszych ceregieli napiszę do was, moi szanowni profesjonalni nauczyciele, pytania obok poniższych wierszy / numerując części, które umieściłem. Byłbym wdzięczny, gdybyście mogli odpowiedzieć na pytania tak, jak je ponumerowałem. :)

4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4

kąpiel olejowa
4 godziny refluksu
po reakcji:

150ml DH2O /3
dodać NaOH PH 12+ /3-1
100ml ksylenu /3-2

przemyć ciepłym, zimnym DH2O /4
oddzielny lejek /5

+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
dodaj 35%HCL PH 7 /6-2

odparuj w cieple /7
przemyto zimnym acetonem /8
rekrystalizacja w alkoholu izopropylowym z acetonem /9
pozostawiono w zamrażarce na 12 godzin
przefiltrowano

MOJE PYTANIA:
1: Czy jest to pseudoefedryna, którą wyjmujemy i wkładamy bezpośrednio z wymienionych tutaj leków pseudoefedrynowych, czy jest to czysta (tabletki, które wyjęliśmy z pudełka i zmiażdżyliśmy bez żadnego działania).... Jeśli jest to lek, jaki lek byś polecił i czy ma znaczenie, ile mg to jest? Pseudoefedryna (PEH) jest napisana na niektórych pudełkach leków w naszym kraju. Domyślam się, że wpisanie PEH oznacza, że jest to bezużyteczne dla tego procesu.
2: Jod jest wymieniony tutaj. ale zapis I2 mnie zmylił. Kiedy zapytałem mojego nauczyciela, powiedział, że jest to związek jodu, ale on sam nie wie. Co oznacza 2?
3: Czy po reakcji będziemy wykonywać czynności, które wykonaliśmy tutaj, w bańce, w której zaszła reakcja, czy musimy to zrobić osobno w szklance?
3-1: O ile dobrze rozumiem, poproszono nas o podniesienie poziomu pH powyżej 12 za pomocą wodorotlenku sodu. Jeśli dobrze zrozumiałem, po prostu powiedz TAK TY GŁUPKU :D

3-2: Jeśli podnieśliśmy poziom pH w poprzednim artykule, dlaczego ponownie dodajemy kwas i zaburzamy równowagę pH? Jaki jest nasz cel w dodaniu tego?
4: Nie rozumiem niczego, co zostało zrobione w tym artykule, proszę wyjaśnij jasno lub opublikuj artykuł lub film, w którym mogę się nauczyć.
5: Nie rozumiem niczego, co zostało zrobione w tym artykule, proszę wyjaśnij jasno lub opublikuj artykuł lub film, w którym mogę się nauczyć.
6: gdzie dodajemy
6-1: gdzie dodajemy
6:2: Myślę, że to, co próbujemy tutaj zrobić, to zneutralizować mieszaninę za pomocą HCl. (ale nadal nie wiem, jaką mieszankę dodać tutaj:D)
7: jaki jest nasz cel w robieniu tego i jaką mieszaninę próbujemy odparować
8: Jaki jest proces mycia zimnym acetonem? i dlaczego to się robi? (Potrzebuję jasnego wyjaśnienia, jak to się robi, ponieważ jest to sytuacja, której nauczę się po raz pierwszy).
9: To jest pytanie, na które najbardziej chcę uzyskać wyjaśnienie. Nic o tym nie wiem. Potrzebuję jasnego wyjaśnienia, jak to się robi i dlaczego.

Myślę, że to wszystkie pytania, których potrzebuję. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chciałbym również zaznaczyć, że staram się zrozumieć prawie wszystkie syntezy udostępnione przez naszego nauczyciela G.Pattona, robiąc notatki w moim notatniku i pracując nad nimi. Na pierwszej stronie mojego notatnika zanotowałem, że jesteś moim tajnym bohaterem.
Jeśli pewnego dnia zostanę aresztowany, opowiem o tobie wszystkim moim przyjaciołom w więzieniu. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Solution
No, sorry, you actually made an effort to read the syntheses. I won't be like that. But really, can you link to the original synthesis description, because the steps you describe doesn't make sense.
But:
5. You add the xylene to bind the amphetamine freebase in. It's soluble in xylene or toluene, but not water soluble, so it will form a layer on top of the layer of water and water soluble stuff. Then you pour everything in a separating funnel (if you don't know what a separating funnel is and how to use it, research that) and let the layers separate, after which you drain out the bottom water layer.
You're now left with a rather dirty mix of xylene, freebase meth and impurities in your funnel. You pour water on that, shake the funnel...

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Zapoznaj się najpierw z terminami i technikami chemii organicznej, aby zrozumieć procesy i terminy, które polecam zacząć tutaj.
Obejrzyj również filmy z innych syntez na tym forum, aby uzyskać lepszy obraz. Istnieje również wiele filmów na youtube, w których można lepiej zrozumieć procesy.
kilka wskazówek ode mnie byłoby 1. albo użyj już oczyszczonego pseudo, jeśli masz zmiażdżone pigułki, musisz oddzielić pseudo od wypełniaczy pigułek (wydaje mi się, że jest tu post na ten temat, nie jestem pewien, ale możesz go również znaleźć gdzie indziej). 2. I2 to jod w swojej elementarnej postaci, jest to jeden z tych związków, takich jak tlen (O2), które pojawiają się zawsze w skrócie 2. więc normalny jod. jeśli zapytałeś o to nauczyciela chemii i nie wiedziałeś, że powinien zostać zwolniony.

Nie daj się aresztować bracie. Jeśli to zrobisz, nie rób tego xD
A także powodzenia w twoich przedsięwzięciach, na tym forum są znacznie bardziej wykwalifikowani ludzie niż ja, którzy są zawsze gotowi do pomocy.
Bądź bezpieczny.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
1: To czysta efedryna lub pseudoefedryna.
2: To czysty jodon
3: W tym samym naczyniu rakcyjnym, jeśli nie masz ochoty przelewać rzeczy.
3.1: tak głupcze
3.2: Dodajesz wodorotlenek, aby uzyskać olej wolnej zasady. Po oddzieleniu traktuje się go kwasem, aby uzyskać formę soli produktu. Sprawdź "Ekstrakcja kwasowo-zasadowa".
4: Doszedłem tak daleko, a teraz mówisz, że nic nie rozumiesz?
5: Ok, odpadam. Po prostu poczytaj o podstawach chemii i obejrzyj wiele filmów chemicznych na youtube.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Nie, przykro mi, ale włożyłeś wysiłek w przeczytanie syntez. Nie będę taki. Ale tak na serio, to czy możesz podać link do oryginalnego opisu syntezy, bo opisane przez Ciebie kroki nie mają sensu.
Ale:
5. Dodajesz ksylen, aby związać wolną zasadę amfetaminy. Jest ona rozpuszczalna w ksylenie lub toluenie, ale nie w wodzie, więc utworzy warstwę na wierzchu warstwy wody i substancji rozpuszczalnych w wodzie. Następnie wlewasz wszystko do lejka rozdzielającego (jeśli nie wiesz, czym jest lejek rozdzielający i jak go używać, sprawdź to) i pozwalasz warstwom się rozdzielić, po czym spuszczasz dolną warstwę wody.
W lejku pozostaje teraz dość brudna mieszanka ksylenu, wolnej zasady metylowej i zanieczyszczeń. Zalewamy ją wodą, potrząsamy lejkiem (i odpowietrzamy go, zobacz filmy na youtube) i pozwalamy warstwom ponownie się rozdzielić. Odcedź i wyrzuć warstwę wody. Powtórz czynność kilka razy. W ten sposób zmywa się rozpuszczalne w wodzie zanieczyszczenia z mieszanki ksylenu z frebazą metylową.

6. W praniu wykonanym powyżej. Myślę, ale nie wiem, do jakiej procedury się odnosisz.

Następnie należy dodać HCl, aby z wolnej zasady uzyskać HCl metamfetaminy. Często odbywa się to poprzez przedmuchiwanie mieszaniny suchym gazem HCl. Istnieje na to technika, którą można znaleźć w dziale "Techniki laboratoryjne" na forum. Po dodaniu HCl do idealnego pH lub przedmuchaniu gazem, sól tworzy białe, łuszczące się lub krystaliczne osady w mieszaninie ksylenu. To piękny widok. Zazwyczaj po tym etapie wystarczy odfiltrować sól metamfetaminy.

7: prawdopodobnie ksylen, ale NAPRAWDĘ potrzebuję oryginalnego opisu.

8. wylewasz zimny aceton na sól i potrząsasz nią. Zanieczyszczenia rozpuszczalne w acetonie zostaną wypłukane.

9. Rozpuść sól w alkoholu izopropylowym z dodatkiem acetonu. Dodaj tylko tyle, aby rozpuścić sól, w razie potrzeby podgrzej trochę. Sól jest bardziej rozpuszczalna w ciepłym roztworze niż w zimnym, więc po włożeniu do zamrażarki kryształy mety utworzą się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Zanieczyszczenia pozostaną w roztworze, a ty otrzymasz czystą, białą sól, którą możesz odfiltrować, wysuszyć i zrobić z niej narkotyki.

Coś w tym stylu. Ale tak jak powiedziałem, twoje notatki są naprawdę trochę dziwne, więc po prostu umieść link do oryginalnego opisu czerwonej syntezy P.

Solution

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Syntezę, o której wspomniałem, można przeczytać tutaj
Istnieje błąd lub niedociągnięcie dotyczące syntezy, masz rację. Może to być również błąd w niektórych rzeczach, które napisałem, ponieważ używam Tłumacza Google.
Ale bardzo dziękuję za uświadomienie mi niektórych operacji. Jestem jeszcze młodym studentem chemii. te odpowiedzi są na wagę złota
Czy możesz zostawić zrozumiały link do artykułu na temat syntezy metod z prostych chemikaliów, do którego mogę dotrzeć. dla młodego studenta chemii?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Wystarczy sprawdzić archiwum Rhodium. https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/rhodium/

Chodzi o to, że jeśli nie rozumiesz opisu syntezy, musisz zdobyć więcej wiedzy, aby móc ją przeprowadzić. W przeciwnym razie i tak je spieprzysz, potencjalnie raniąc siebie lub innych.
Weź terminy i opisy, których nie rozumiesz i wygoogluj je. Wyszukaj je na youtube. Poszukaj innych społeczności niedoszłych chemików i czytaj, czytaj, czytaj. Najpierw zrób kilka prostych syntez, takich jak produkcja mydła, chloroformu lub chlorobutanolu. Sprawdź NileRed na youtube i Chemplayer na BitChute. Zsyntetyzuj własne odczynniki i prekursory. Jeśli podane tam wyjaśnienia są dla ciebie niezrozumiałe, poszukaj ich.

I szczerze mówiąc, jeśli nie rozumiesz tych opisów syntez, naprawdę wątpię, czy w ogóle jesteś studentem chemii, bardziej jak licealistą zainteresowanym robieniem narkotyków, prawda? Nie ma w tym nic złego, ale tak naprawdę nie potrzebujesz mniej skomplikowanych opisów syntez, potrzebujesz więcej wiedzy. I być może nauczyć się trochę więcej angielskiego? Większość informacji online będzie w języku rosyjskim lub angielskim.

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Bardzo dziękuję za informacje. Zdecydowanie nie jestem uczniem szkoły średniej. Terminy dotyczące chemii, których używamy w Turcji, różnią się od tych, których używacie na tym forum, ponieważ mam trudności z tłumaczeniem, to mój jedyny problem.
Od następnego miesiąca będziecie mnie częściej widywać z syntezami, które robiłem na tym forum.
Możecie być pewni, że będę pracował bardzo ciężko Docx