drogi panie KokosDream(fajny nick) Dzięki za komentarz! Masz rację i oczywiście nie jest to najlepszy wybór dla, powiedzmy, długoterminowego laboratorium. Bardziej myślę o tym, aby zaprojektować łatwą do skonfigurowania w wielu krótko używanych przestrzeniach zorientowanych na tylko odrobinę pierwszego wrażenia kamuflażu i zbudować łatwo zablokowaną i zakrytą przestrzeń w określonej przestrzeni. Który jest również łatwy do demontażu. więc powiedzmy jeden projekt wsadowy, zmontuj wszystko, czego potrzebujesz, wykonaj swoją misję, zdemontuj i odejdź.
O folii dzięki za wskazówkę! wiesz, że też trochę eksperymentuję ze ŚWIATŁEM LED i uprawą roślin. LED w porównaniu ze starym oświetleniem natrium polega na tym, że oświetlenie LED po prostu schodzi w dół i nie ma na nie wpływu żadne warunki, które zmuszają cię do złapania światła, które tracisz. wady Rośliny rosną i plonują inaczej, ponieważ boki i poniżej nie mają wystarczającej ilości światła. myśleliśmy o eksperymentowaniu z lustrami na podłodze i po bokach, ale oczywiście folia o dużej wytrzymałości może być opcją, ale nie wiem, jak to działa z odbijaniem światła sojuszniczego widma, ale w każdym razie dzięki za inspirację, którą mogę wypróbować w zupełnie innym projekcie.