Przychody z destylacji P2p łamią mi serce! ! Potrzebuję pomocy od świetnego eksperta! !

qwe111

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Panowie,

Poniosłem straszne straty podczas destylacji P2P.

500mlp2p daje 200ml czystego p2p.

Takie zyski łamią mi serce!

Zbudowałem destylator, szybkowar, który gotuje się w wysokich temperaturach, aby wytworzyć parę.

Butelkę destylacyjną należy umieścić w elektrycznym płaszczu grzewczym i włączyć go do temperatury około 130°C

Gdy para przedostanie się do rurki skraplacza i zacznie stygnąć, zmniejsz ciśnienie w szybkowarze, aby wyregulować wielkość pary. Jeśli utrzymasz go na wysokim poziomie, intensywna para szybko wypełni butelkę odbiorczą.

Pierwsze dwie butelki destylatu otrzymanego podczas procesu destylacji zawierają większość p2p.

Kolejne destylaty zawierają go bardzo mało. Po dodaniu roztworu chlorku sodu z około 2 litrów destylatu otrzymano 20 ml p2p.
W miarę odparowywania wody z kolby destylacyjnej i dalszego ogrzewania uzyskuje się gęstą karmelową masę.

Za drugim razem próbowałem dodać wody, aby kontynuować destylację, ale skraplała się tylko woda destylowana.

Mam teraz kilka pytań:

1: Kiedy para zacznie się skraplać, czy szybkowar powinien być nadal na dużym ogniu, czy zmniejszyć ogień?

2: Czy elektryczny płaszcz grzewczy butelki destylacyjnej powinien być włączony? Czy do zakończenia podgrzewania wystarczy para z szybkowaru?

3: Kiedy woda w butelce destylacyjnej staje się mniejsza, czy powinienem dodać wody destylowanej, aby kontynuować destylację? Czy dodać roztwór węglanu potasu?

Czy coś jeszcze robię źle?

Proszę o pomoc!

Bardzo dziękuję! !

Attachments

• yYdHxlzOpP.jpg
    yYdHxlzOpP.jpg
    4 MB · Views: 41

qwe111

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Po destylacji mieszanina w kolbie destylacyjnej nadal wygląda na oleistą. Po schłodzeniu na dnie pojawią się kryształy. Czy taka mieszanina również zawiera p2p?
Czy istnieje sposób na ekstrakcję p2p i ponowną destylację?

Wiem, że moje pytanie jest głupie! Mój kraj i mój poziom angielskiego! W rezultacie nie jestem w stanie uzyskać więcej informacji.

Proszę o pomoc! !
Dziękuję bardzo! !

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Możliwe jest również użycie roztworu węglanu sodu. Umieść brudny P2P i węglan sodu w małej kolbie i podgrzej do wrzenia. Jeśli druga kolba nadajnika pary jest większa niż kolba P2P, należy użyć wody destylowanej i podgrzać ją do 105 stopni (utrzymując temperaturę), aż będzie wiadomo, że wypływająca ciecz nie jest oleista. To bardzo proste, ale zbyt czasochłonne.

spongebomb

Buying through escrow
New seller
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Mogę powiedzieć, że jest to czasochłonne z pierwszej ręki, w tej chwili wykonuję również destylację parową po reakcji z BMK. Bez źródła strumienia.
Teraz jest na ogrzewaniu przez około 48 godzin i około 1 godziny temu widzę mętny biały strumień pary w skraplaczu, w kolbie zbiorczej.
Początkowo unosi się na powierzchni, a następnie opada na dno, gdzie znajduje się duża grudka, która się łączy.
Jest lekko żółty z nutą neonowej zieleni, gdy świeci się w niego latarką.
Warto mieć źródło strumienia na następny raz.

skanderbeg

Buying through escrow
New seller
Language
🇬🇧
Reaction score
36
1. tak i nie regulować prędkość parowania w zależności od ilości w kolbie destylacyjnej.
2. tak, musi być włączony
3. odpowiedź 1
Dodaj wrzące kamienie do kolby destylacyjnej. Roztwór węglanu sodu należy dodać do P2P, a nie do parownika.
Jeśli to nie zadziała, spróbuj destylacji próżniowej.

ByHyde

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Myślę, że znam źródło problemu, a raczej straciłem wszystkie moje p2p raz z powodu własnej głupoty. Może ty zrobiłeś to samo.

spongebomb

Buying through escrow
New seller
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Nie rób tego tak ekscytującym, to by było ? Dziękujemy za wsparcie!

ByHyde

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Przepraszam, że nie do końca zrozumiałem, o co ci chodziło. Prawo Murphy'ego działa w moim przypadku, robię postępy, popełniając i rozumiejąc wszystkie błędy, zanim cokolwiek zrobię.

Honeymoon302@

Don't buy from me
New Member
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Jak to się stało? Co mogę uzyskać?
Jestem z Indii

ByHyde

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Ze względu na wysokie ciśnienie pary (wahania ciśnienia itp.), kolba główna i odbiornik również zniszczyły p2p destylowane w kolbie. Aby uniknąć powtórzenia tej samej głupoty, kilka razy dodałem zawór kontrolujący ciśnienie pary i butelkę ucieczkową. aż całkowicie się tego nauczysz.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
282
Nie dodawaj żadnej bazy do P2P.
W kolbie destylacyjnej zawsze musi znajdować się woda, nigdy nie wolno dopuścić do jej wyschnięcia.