Problemy i rozwiązania

Madre

PR manager
Reaction score
143
W procesie gotowania, zwłaszcza dla początkujących, nieuchronnie pojawią się pytania, nieporozumienia i wątpliwości.
W tym dziale możesz zadać wszystkie pytania i podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi użytkownikami forum.
I choć zawsze możesz liczyć na wsparcie i porady administratorów forum, w wielu przypadkach na podstawowe pytania mogą odpowiedzieć użytkownicy BB Forum, którzy mają doświadczenie w gotowaniu i borykali się z tymi samymi trudnościami co Ty.
Zadawaj pytania, dziel się doświadczeniami, stawiaj pierwsze kroki w świecie narkotykowego gotowania.
Po pewnym czasie może się okazać, że doradzasz tym samym nowym kucharzom i myślisz: "Jeszcze niedawno sam byłem żółtodziobem, lol".

whaddya

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Pozdrowienia z Europy Środkowej,
Niedawne wydarzenia związane z grupą Arena w Rumunii sprawiły, że wyschłem wraz z wieloma innymi osobami w całej Europie. Będąc przeciętnym użytkownikiem końcowym, cierpiącym z powodu zanieczyszczeń i absolutnego braku honoru ulicznych zakupów, już dawno zdecydowałem się "zrobić własne" - byłem bardziej niż szczęśliwy, będąc na drugim końcu łańcucha, kupując od czasu do czasu butelkę Areny (1500x50mg). Czołgając się na czworakach po domu w nadziei na jakieś zapomniane okruchy, pokornie szukam bez kłopotów bez bzdurnego sposobu na zdobycie kilkudziesięciu gramów efedryny, najlepiej co miesiąc lub co dwa miesiące.
Dziękuję za poświęcony czas.

ps: przepraszam za mój łamany angielski

microsharp

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Obecnie używam soli sodowej (Na) [cas 5449-12-7] do produkcji P2P. W procesie syntezy użyłem kwasu fosforowego zamiast kwasu solnego. Mam teraz problem: wydaje się, że jest problem z czystością kryształu P2P. Po podpaleniu kryształu stwierdzam, że jego pozostałością jest biały proszek. W normalnych warunkach pozostałość powinna być przezroczysta i lepka. Powodem, dla którego używam kwasu fosforowego, jest to, że jeśli nie użyję kwasu fosforowego w procesie, później, gdy użyję P2P do syntezy metamfetaminy, muszę użyć czerwonego fosforu, który jest stosunkowo trudny do uzyskania. Zastanawiam się teraz, w jaki sposób kwas fosforowy jest używany podczas operacji? Na przykład temperatura, stężenie itp. Dziękuję bardzo za wyjaśnienia

Last edited:

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,850
Deals
1
P2P jest cieczą w stanie normalnym.

View previous replies…

microsharp

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Przepraszamy, pomyłka, używamy soli sodowej (Na) [cas 5449-12-7] do produkcji P2P, a następnie używamy P2P do produkcji efedryny. krystalizuje. i spaliliśmy go do testu. i okazało się, że pozostałość jest białym proszkiem. i W normalnych okolicznościach jego pozostałość powinna być przezroczysta i lepka. więc podejrzewamy, czy jest to powód kwasu fosforowego, jeśli tak, jak go używamy. Dziękuję bardzo za oświecenie

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,850
Deals
1
Musisz sprawdzić jego temperaturę topnienia i porównać z danymi literaturowymi. Twoja metoda nie jest niezawodna.

microsharp

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Oto najnowszy wynik: używamy soli sodowej (Na) [cas 5449-12-7] do produkcji P2P, soli sodowej (Na) [cas 5449-12-7] i Hcl do reakcji. teraz wynik, jak pokazano na poniższym filmie. co musimy zrobić w następnym kroku? dodać NaoH? czy możesz podać szczegółowe instrukcje?

Attachments

• AMsKN8vRcZ.MP4
    2.7 MB · Views: 0

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,850
Deals
1
Myślę, że trzeba rozdzielić warstwy. Czy po hydrolizie powstaje mieszanina, czy co?