Question protonitazen i fentanyl czym się różnią?

mrshootyouup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Jaka jest różnica między protonitazenem a fentanylem? Czy działanie protonitazenu jest takie samo jak fentanylu? Czy euforia jest taka sama jak w przypadku fentanylu? Jak silny jest protonitazen? Proszę, pomóż mi dowiedzieć się o protonitazenie, czy jest taki sam jak fent

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,263
Deals
1
Protonitazyna jest 2-3 razy silniejsza i ma cząsteczkę rdzenia indolowego, ale działa na ten sam receptor. Nawet osoby myślące, że zażywają fentanyl, mogą go łatwo przedawkować. Dzięki Google. Do zobaczenia w piekle 👋, gdzie ludzie, których tym otrułeś, będą cię pieprzyć w dupę przez wieczność 😆

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
277
Protonitazen i fentanyl są silnymi syntetycznymi opioidami, ale różnią się strukturą chemiczną, siłą działania i potencjalnymi efektami. Fentanyl należy do klasy opioidów fenylopiperydynowych. Jego struktura chemiczna charakteryzuje się pierścieniem piperydynowym połączonym z grupą fenylową. Protonitazen należy do klasy opioidów benzimidazolowych. Jego struktura obejmuje pierścień benzimidazolowy, który różni się od struktury fenylopiperydyny fentanylu.

Fentanyl jest około 50 do 100 razy silniejszy niż morfina. Ta wysoka siła działania przyczynia się do jego skuteczności w leczeniu bólu, ale także do ryzyka przedawkowania. Według doniesień protonitazen jest nawet silniejszy niż fentanyl. Wczesne badania i niepotwierdzone doniesienia sugerują, że może być kilkakrotnie silniejszy, ale dokładne porównania mogą się różnić.

Zarówno fentanyl, jak i protonitazen są silnymi środkami przeciwbólowymi ze względu na ich działanie na receptory opioidowe mu w mózgu. Oba leki mogą wywoływać euforię, co przyczynia się do ich potencjalnego nadużywania. Intensywność euforii może być podobna, choć indywidualne doświadczenia mogą się różnić. Ze względu na większą siłę działania, protonitazen może wywoływać silniejszą lub szybszą euforię. Oba opioidy znacząco obniżają czynność układu oddechowego, co jest głównym czynnikiem ryzyka śmiertelnego przedawkowania. Większa siła działania protonitazenu zwiększa to ryzyko.
Fentanyl ma szybki początek i krótki czas działania. Profil farmakokinetyczny protonitazenu jest słabiej udokumentowany, ale może on mieć podobny lub nawet szybszy początek i potencjalnie dłuższy czas działania ze względu na swoją siłę.

Podczas gdy protonitazen i fentanyl mają wiele podobieństw, protonitazen jest potencjalnie silniejszy, a zatem stwarza większe ryzyko przedawkowania. Ich różne struktury chemiczne oznaczają również, że mogą mieć nieco inne profile farmakologiczne i skutki uboczne.

mrshootyouup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Ale jak rozumiem z twojej opinii, bracie, efekt i euforia są prawie podobne do fentanylu? Ale czas euforii jest nawet dłuższy niż euforia fentanylu? Twoim zdaniem, aby bezpiecznie używać czystego protonitazenu, ile należy przyciąć? Na przykład 1 g, ile muszę wyciąć, aby bezpiecznie używać i bardzo dobrej jakości, twoim zdaniem, bracie i jakie rzeczy najlepiej wyciąć?

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
277
Prawdopodobnie nie będę w stanie zadowolić cię prostymi i jasnymi odpowiedziami. Protonitazen jest dość nową substancją, a na jego działanie i bezpieczeństwo dla konkretnej osoby wpływa wiele czynników, na przykład sposób stosowania, indywidualna tolerancja, jakość substancji itp.

W badaniach na zwierzętach skuteczną dawkę (ED50) protonitazenu szacuje się na 0,008 mg/kg.

Widziałem niepotwierdzone zalecenia od użytkowników online, którym zalecono wypróbowanie 1 mg protonitazenu na 10 ml wody lub etanolu.

W każdym razie liczby te nie powinny być jeszcze uważane za bezpieczne i rozsądne zalecenia.

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
72
Słyszałem, że nitazeny mogą być bardziej długotrwałe niż zwykłe fentalogi, ale ich podobieństwo polega na tym, że efekty to tylko kiwanie głową, ale nie próbowałem żadnego z nich, aby powiedzieć, jak przyjemne jest kiwanie głową.

darkzealot

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Wypróbowałem protonitazen i metonitazen kilka lat temu (wysłane z Chin), ponieważ w tym czasie jakość żywności szybko spadła po tym, jak eksport został zakazany w Chinach pod naciskiem rządu USA. Żaden z nich nie przypadł mi do gustu. Smak był absolutnie okropny, pamiętam, że prawie się krztusiłem. Możliwe, że to, czego próbowałem, nie było tym, czym myślałem, że jest, ponieważ nie miałem żadnego sposobu, aby to sprawdzić.

HennryG1488

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
im looking for a good pre cursur for ftl and who has itr\