"To jest sztuka, panie White! Jest pan artystą! .... Dzięki Jesse, cieszę się, że się podobało....".
Taa... planuj zrujnować kilka partii, a jeśli nie... to cholera, jesteś teraz facetem....
Amfetamina jest naprawdę prosta, jeśli chodzi o proste syntezy. Tylko trochę trudniejsze niż PSE do redukcji mety... Ci faceci sprawiają, że wygląda to jak miska płatków zbożowych na filmach. Nie mogę jeszcze powiedzieć nic na ten temat, ale zapraszam na trening! Kiedy podjąłeś się zniechęcającego zadania nauczenia się produkcji metamfetaminy, nie sądziłeś, że będzie to tak proste, jak gotowanie PSE w kwasie jodowodorowym (cokolwiek to jest) przez kilka godzin.... a / b ekstrakt, bąbelkowy gaz HCl, zebrać sól i przemyć acetonem. Nie jest to chemia, prawda? Aby to osiągnąć, potrzeba kilku kroków, trochę pracy i ryzyka, drogi panie, połącz RP i I2, gotuj przez chwilę i dodaj równą porcję wody, oto twój kwas HI.... Szczypta tego i kropla tamtego, dość proste, prawda? Na początku może ci się nie udać, prawdopodobnie ci się nie uda - więc spodziewaj się tego. Najwyraźniej nawet wyszkoleni eksperci zwykle nie radzą sobie z eksperymentami za pierwszym razem. Mogę cię zapewnić, że to NIE jest trudne, jeśli potrafisz dokładnie rozwiązywać problemy i uczyć się na błędach, w bezpieczny sposób. Jeśli jesteś samoukiem, tak jak ja, bądź cierpliwy i wytrwały. Przede wszystkim bądź bezpieczny. Nic z tego nie będzie miało znaczenia, gdy spalisz swoje gówno i skończysz w więzieniu lub martwy. Idź we własnym tempie i żyj, aby nauczyć się kolejnego dnia.
Moja rada: najpierw poćwicz "chemię spożywczą". Nie bez powodu nazywają ich szefami kuchni i kucharzami. Naucz się przyrządzać kilka dań, kompetentnie, bez przypalania czegokolwiek lub przyprawiania kogokolwiek o chorobę. Pilnie studiuj chemię organiczną, ucz się technik, oglądaj filmy, czytaj, czytaj, czytaj! Zapoznaj się z terminologią. Zacznij od małych i prostych rzeczy i przećwicz je. Kopalnią złota jest, gdy ktoś wyjaśnia w prostych słowach, co tak naprawdę dzieje się na danym etapie reakcji, jaka nauka za tym stoi - co się dzieje, co się zmieniło? Jak? Dlaczego? Zrozumienie magii, posiadanie jej, uczynienie jej swoją... a następnie wykonanie jej samemu. Widziałem w innym poście, że ktoś nazwał tutejsze opisy "chemią z epoki kamienia łupanego", przestarzałą i bezużyteczną dla większości, ale zabawną. Myślę, że cóż, wróć do swojego superlabu i naciśnij przycisk "START" dla swoich rzeczy. Dla reszty z nas: Niech artyści malują. Kiedy twoja głupia cywilizacja upadnie i nie będziesz mógł wymyślić, jak włączyć zasilanie lub zdobyć więcej prekursorów z Chin. Dinozaury będą poza thunderdome.
Odcinek Hamiltons z Festerem w diabelskim garniturze i kucharzem MDMA w peruce. Fajniejsze niż druga strona poduszki, jeśli o mnie chodzi! Zaczynając od zera, 15-20 kroków dalej, może więcej, i używając tylko przedmiotów kupionych w sklepie, aby wyprodukować ~ 100 g dobrego, czystego produktu. Co? Niesamowite... magia.... Sztuka! ......... Nie jesteś rozbawiony?