Wszyscy jesteśmy tutaj, aby ci pomóc, jeśli sprawy między nami zaczęły się źle, obiecuję, że są tutaj bardziej kompetentni ludzie, którzy ci pomogą. Teraz, zanim dowiem się dokładnie, co masz na myśli, mogę obiecać, że większość mieszanin reakcyjnych, które wykazują oznaki niepowodzenia, może być w rzeczywistości możliwa do odzyskania w mniejszym niż pożądany stopniu. Sposób chemików polega na wykonywaniu w małej skali tego, co chcesz zrobić w skali preparatywnej, więc probówka jest pierwsza, nawet jeśli możesz założyć, że izolacja produktu nie jest faktycznym celem, dlatego powinieneś zainwestować tylko taką ilość, na utratę której możesz sobie pozwolić w zamian za wiedzę uzyskaną w odniesieniu do zachowania reagentów. Rozdzielanie cząsteczek chiralnych nie jest przyjazne dla początkujących i myślę, że nie tylko ja mam takie zdanie. Miałem swój spory udział we frustracji związanej z tego rodzaju pracą, więc unikam bycia dupkiem, który zachęca, ani tym, który zniechęca. Proszę, przedstaw jasny opis procedury (tak, to znowu pedagog we mnie), a obiecuję, że omówię go z tobą szczegółowo. Podjęcie kilku teoretycznych wysiłków jest konstruktywną praktyką, która zmaterializuje się w bardziej profesjonalny sposób, który pozwoli uzyskać wyższe plony i wydobyć produkt z brązowej mazi w pewnym momencie w przyszłości.
Powodzenia i powodzenia!