Question Nowy eksperyment Shake And Bake (meth)

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
10
dla metody wstrząsania i pieczenia zamiast metalu litowego i sodowego Jak prąd elektroniczny daje zdarzenie, ile woltów z jaką kopalnią?

Jeśli to rozwiążemy, nie będziemy musieli używać litu i sodu, moi przyjaciele.

Attachments

• 3dZSMY8LGk.png
    3dZSMY8LGk.png
    684.7 KB · Views: 275
  • ANefFcR3bo.png
    ANefFcR3bo.png
    511.1 KB · Views: 257

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
To znaczy... Anodą i katodą będzie jakiś rodzaj metalu, który jest ofiarny. Zysk netto jest żaden, ale jeśli masz do tego dostęp, to właśnie to powinieneś zrobić

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
10
Czy zamiast katody anodowej możemy użyć srebra, ile napięcia musimy dostarczyć?

Czy trzeba opalać prądem? siarczan amonu metanol wodorotlenek sodu czy wykorzystam zawartość?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Advanced Techniques Of Clandestine Psychedelic & Amphetamine Manufacture by Uncle Fester Rozdział 12 "Elektryczna wariacja na temat redukcji brzozy"

Ale co jeśli zdobycie metali alkalicznych nie jest problemem? Co, jeśli zamiast tego chciałbyś wyciąć amoniak? Amoniak cholernie śmierdzi. Nie martw się: https://www.eurekalert.org/news-releases/985409

Ponadto anoda i katoda nie muszą być metalowe

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
10
Czy zamiast katody anodowej możemy użyć srebra, ile napięcia musimy dostarczyć?

Czy trzeba opalać prądem? siarczan amonu metanol wodorotlenek sodu czy wykorzystam zawartość?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Fester mówi: "Mając składniki w garnku, nadszedł czas, aby przepuścić prąd stały przez roztwór.
przez roztwór. Przepuszczenie prądu przez ciekły amoniak wymaga
przez ciekły amoniak, około 90 woltów. Najwygodniejszym
źródłem tak dużego napięcia jest spawarka łukowa DC".

Spawarka łukowa nie jest najlepszym sposobem na uzyskanie wysokiego napięcia stałego. Turcja ma normalną sieć 220-240 V, która jest używana z obwodem mostka prostowniczego wygładzanego kondensatorem. Wystarczą 4 diody sieciowe i kondensator. Wyjście DC wynosiłoby 63% prądu przemiennego, czyli około 140 V, co jest wystarczające. Do regulacji napięcia należy użyć potencjometru

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
10
Mam urządzenie, które poda każde napięcie, jakie mogę podać.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Można by pomyśleć, że musi przewodzić prąd 🤔 so.... Chyba poszukam w Google przewodników, które nie są metalowe, bo nic mi nie przychodzi do głowy. Prawdopodobnie powinienem był wczoraj spać 😕

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Elektrolity obejmują chlorowodorek wapnia, potasu, magnezu i sodu. Te metalowe kawałki, które umieszcza się w rozpuszczalniku, to elektrody. Miałem wrażenie, że często muszą one być specyficzne dla danej reakcji. Przyznaję, że nigdy nawet nie rozważałem elektrolizy jako reakcji

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Elektrolit nie jest metalem, a jony również nie muszą zawierać metali, na przykład węglan wodoru jest elektrolitem. Najbardziej znanym elektrolitem jest kwas siarkowy. Istnieją elektrolity organiczne, które są tworzywami sztucznymi. Elektrody również nie muszą być metalowe. Wiele rzeczy przewodzi prąd, stąd cały przemysł półprzewodników.

Materiał elektrody jest zwykle specyficzny dla jonów, z którymi będzie musiał sobie poradzić, ponieważ niektóre po prostu ulegają zniszczeniu, innymi względami mogą być powierzchnia w elektrolizie masowej, wydajność i cena. Elektroliza to zazwyczaj 2 reakcje, po jednej na każdej elektrodzie

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Naprawdę podoba mi się sposób, w jaki myślisz... walka z bateriami litowymi jest uciążliwa... założenie laboratorium z elektrodami to doskonały pomysł.
Możemy elektrolizować NaCl, aby zebrać HCl i ponownie użyć tego Hcl do produkcji soli MA.
Ogromny bonus w postaci możliwości zastąpienia litu.

Dzięki za pomysł. Mam nadzieję, że uda nam się współpracować, chociaż jesteś daleko przede mną.