Question Synteza BMK do amfetaminy z H2S04

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Cześć,
Widziałem tutaj wiele metod syntezy i wszystkie wydają mi się nieco skomplikowane.
Moja sytuacja jest taka: dostałem 1l żółtego oleju (chyba BMK?) i osoba, która mi go dała, nie miała dla mnie odpowiedniej instrukcji.
Dostałem tylko informację, że muszę umieścić olej w dużym naczyniu wykonanym z grubego szkła i powoli upuszczać H2S04 do oleju.
Inną informacją, którą otrzymałem, jest to, że potrzebuję dodatkowego składnika, takiego jak kreda - ale nawet nie wiem, czy to CaCO3 czy CaO.
Wydajność powinna wynosić około 2,5 kg.

1. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy ta metoda może zadziałać?
2. Ile kwasu siarkowego będzie potrzebne?
3. Czy potrzebuję dodatkowo CaCO3 lub CaO?
4. Kiedy należy dodać kredę?

Dziękuję!

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
To, co opisujesz, to wolna zasada w rozpuszczalniku, a nie bmk, po prostu trzeba ją wytrącić kwasem. Możesz użyć środka suszącego, takiego jak bezwodny MgSO4, bezwodny NaSO4, aby usunąć ślady wody. Następnie wystarczy wlać roztwór H2SO4 do acetonu / ipa, aby uzyskać osad.

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź! Teraz wiem znacznie więcej niż wcześniej. Ale moje umiejętności chemiczne są naprawdę słabe...

Czy mógłbyś mi powiedzieć, ile MgSO4/NaSO4 i H2SO4 muszę kupić?
Kiedy muszę dodać środek suszący (i w jaki sposób)?
Czy muszę zmieszać H2SO4 i aceton, a następnie wlać go do wolnej bazy?

Naprawdę potrzebuję instrukcji krok po kroku. Przepraszam :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Zużyjesz co najwyżej 100 g środka suszącego i kwasu, w zależności od stężenia roztworu, od 300 do 900 g może być wolną zasadą, więc co najwyżej około 1 litra.
przed czymkolwiek innym, bierzesz to i wkładasz po półgodzinnym działaniu po prostu odcedź
tak, kilka razy więcej acetonu niż h2so4 1:5, 1:10 ish

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Kocham cię, dzięki wielkie, doceniam twoją szybką odpowiedź!!!

Mam więc podstawę, dużą formę lasagne wykonaną ze szkła, szklankę do sporządzania roztworu kropli, dużą szklankę do wkraplania.
Kupię 100g NaSO4 i 1l kwasu i 5l acetonu i wtedy mam wszystko, czego potrzebuję, prawda?

Czy muszę na coś uważać? Czy może się nagrzać? :)
Czy muszę cały czas mieszać podczas wkraplania roztworu acetonu/siarki do bazy? Kiedy będę wiedział, że wlałem wystarczającą ilość?

Obiecuję, że to moje ostatnie pytania :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Nie martw się, prawdopodobnie nie będziesz w stanie kupić tylko 100 g, ale jest tani.
To powinno wystarczyć.
Kwas może pryskać i nagrzewać się po dodaniu do acetonu, najlepiej użyć wstępnie schłodzonego acetonu.
Tak, cały czas mieszaj, musisz określić pH, uniwersalny wskaźnik powinien być w porządku, nie niższy niż 6,5.