THC ditillate oil

want2cook

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Witam,
Czy ktoś wie, jak zrobić olej destylowany THC z chwastów?
Bardzo trudno jest znaleźć informacje, jak zrobić destylat, a nie RSO lub coś innego.

GOUPIL

Don't buy from me
Resident
Reaction score
18
w górę

spanara

scammer
Reaction score
17
Deals
9
Rozpuścić 1 g CBD w 10 ml 0,005 molowego H2SO4 w lodowatym kwasie octowym.
Pozostaw roztwór w temperaturze pokojowej.
Po 3 godzinach CBD zostało przekształcone w 52% delta-9-THC i 2% delta-8-THC.
Po 3 dniach powstała mieszanina 15% delta-9-THC, 54% delta-8-THC, 10% delta-8-izo-THC i 10% CBD.
Przygotowanie:
Wlać do wody (100ml lub więcej) i dodać ostrożnie mieszając (piana!) wystarczającą ilość wodorowęglanu sodu (15g powinno wystarczyć), aby podnieść pH powyżej 7. Ekstrahować eterem benzylowym, przemyć wodą, odparować rozpuszczalnik, aby uzyskać mieszaninę wyjściowego CBD i głównie delta-9- lub delta-8-THC z kilkoma innymi produktami ubocznymi w zależności od czasu reakcji.
Można chromatografować na żelu krzemionkowym z 1 do 2% eterem w eterze benzynowym w celu oczyszczenia.

CBD można również przekształcić w delta-9-THC za pomocą bezwodnego ZnCl2 w temperaturze 150° bez rozpuszczalnika (reakcję najlepiej przeprowadzić w próżni, ponieważ produkt jest wrażliwy na utlenianie):

Podgrzać 0,5 g CBD z 0,09 g bezwodnego ZnCl2 w próżni z mieszaniem.
Po 2 godzinach utworzy się od 40 do 50% delta-9-THC.

GOUPIL

Don't buy from me
Resident
Reaction score
18
Jestem zaskoczony, że podstawą oleju destylowanego, który służy do eliquidu thc, jest CBD!
Gdzie nauczyłeś się tych wszystkich rzeczy?

Dzięki za podzielenie się wiedzą! Muszę przyznać, że jestem zbyt noobem w chemii, aby zrozumieć cały twój post!

Czy mógłbyś przesłać mi inne linki do samouczków?