- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
Am citit că acidul fosforic sau amestecul de acid mineral+organic oferă un randament mai bun.
Cu toate acestea, am decis să încerc HCl apos pur, în speranța că pot obține cel puțin un oarecare yeld. Am vrut să verific dacă 5449 pe care l-am cumpărat este într-adevăr ceea ce este.
Așa că am încălzit 20 ml de apă la 60 de grade, am dizolvat încet 10 g de sare de sodiu de glicidat bmk și am turnat încet 30 ml de HCl 35%
cu agitare.
În aproximativ 15 minute s-a separat solidul alb
În următoarea oră solidul a dispărut
S-a ridicat temperatura la 85 de grade și s-a agitat timp de încă o oră.
S-a răcit.
Nu s-au separat straturile.
După aproximativ 20 de minute de la răcire, o mulțime de solid cristalin s-a separat într-un balon, dar nu pe fund, ci în întregul volum.
Un miros de fenilacetonă, asta este, extracția DCM a dat zero yeld.
Ce părere aveți?
Cu toate acestea, am decis să încerc HCl apos pur, în speranța că pot obține cel puțin un oarecare yeld. Am vrut să verific dacă 5449 pe care l-am cumpărat este într-adevăr ceea ce este.
Așa că am încălzit 20 ml de apă la 60 de grade, am dizolvat încet 10 g de sare de sodiu de glicidat bmk și am turnat încet 30 ml de HCl 35%
cu agitare.
În aproximativ 15 minute s-a separat solidul alb
În următoarea oră solidul a dispărut
S-a ridicat temperatura la 85 de grade și s-a agitat timp de încă o oră.
S-a răcit.
Nu s-au separat straturile.
După aproximativ 20 de minute de la răcire, o mulțime de solid cristalin s-a separat într-un balon, dar nu pe fund, ci în întregul volum.
Un miros de fenilacetonă, asta este, extracția DCM a dat zero yeld.
Ce părere aveți?