- Reaction score
- 7
Voi fi scurt - procedura obișnuită de "spălare cu acetonă până la dispariția culorii roșii" NU mai pare să funcționeze cu pastilele de 30 mg Sudafed (sau cel puțin genericul SudaGest). Stratul roșu nu este oxid de fier, ci mai degrabă Lacul de aluminiu roșu nr. 40, care vă pot spune personal că nu este foarte solubil în acetonă. Este solubil atât în apă, cât și în etanol anhidru, deși nu ar trebui să fie - conform cercetărilor mele, ar trebui să fie solubil doar în EtOH uscat la 0,001g/100ml. În practică, totuși, este suficient de solubilă în EtOH uscat încât cristalele mele de pseudoefedrină hcl sunt roz roșiatic.
Oricum, concluzia este că am o tonă de cristale de clorhidrat de PE care sunt toate contaminate cu această substanță și mi-e greu să le separ - are cineva experiență în acest sens? Sau, alternativ, are cineva experiență cu contaminarea cu Red #40 și reducerea pe calea Moscovei (I2 + fosfor roșu) și îmi va distruge produsul final?
Oricum, concluzia este că am o tonă de cristale de clorhidrat de PE care sunt toate contaminate cu această substanță și mi-e greu să le separ - are cineva experiență în acest sens? Sau, alternativ, are cineva experiență cu contaminarea cu Red #40 și reducerea pe calea Moscovei (I2 + fosfor roșu) și îmi va distruge produsul final?