SINTEZA ALPRAZOLAM

experimentsci

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Hallo guys, :)

Am văzut deja că în acest forum se discută următoarea cale de sinteză:

"Metodă nouă și ușoară pentru sinteza alprazolamului..."

Sinteza 7-cloro-5-fenil-1H benzo[e][1,4]diazepin-2(3H)-onei (nordiazepam)(Etapa 1)

La o cantitate de 2-amino-5-cloro benzofenonă (0,232 g, 1 mmol) agitată energic într-un balon în formă de pară (10-50 ml), s-a adăugat clorură de cloroacetil (1,2 ml, 2 mmol) picătură cu picătură la temperatura camerei în condiții fără solvent timp de 30 min și progresul reacției a fost monitorizat prin TLC. După finalizarea reacției, NH4OAc (0,23 g, 3 mmol) și K2CO3 (0,42 g, 3 mmol) au fost adăugate la amestec la temperatura camerei în condiții lipsite de solvent și au fost agitate timp de 2,5 h. Când reacția a fost finalizată, așa cum s-a arătat prin TLC, s-a adăugat apă (30 mL) și produsul a fost filtrat prin filtru de hârtie, spălat cu mai multă apă distilată (2 x 100 mL) și uscat în desicator sub vid. Produsul a fost obținut cu randament și puritate ridicate (randament de 94%) și a fost utilizat în etapa următoare fără nicio purificare. p.m. = 212-214 °C.

Sinteza 1-acetil-7-cloro-5-fenil-1H-benzo[e][1,4]-diazepin-2(3H)-onei(etapa 2)
La un amestec energic agitat de nordiazepam(1) (0,27 g, 1 mmol) într-un balon în formă de pară (10-50 ml), s-a adăugat un amestec de pulbere de K2CO3 (0,55 g, 4 mmol)/KOH (0,22 g, 4 mmol) și anhidridă acetică (0,18 ml, 2 mmol). Progresul reacției a fost monitorizat prin TLC. După finalizarea reacției (3 h), s-a adăugat apă (3 x 10 mL) și 1-acetil-7-cloro-5-fenil-1H-benzo[e][1,4]diazepin-2(3H)-ona(2) a fost izolată cu ușurință printr-o filtrare simplă în randament de peste 80% și cu o puritate ridicată. Produsul a fost utilizat în etapa următoare fără nicio purificare. p.m. = 163-165 °C.

Sinteza 8-cloro-1-metil-6-fenil-4H-benzo[f][1,2,4]triazolo[4,3-a][1,4]diazepinei (Alprazolam, Xanax)(Etapa 3)
O soluție de 1 mmol (0,31 g) de 1-acetil-7-cloro-5-fenil-1H-benzo[e][1,4]diazepin-2(3H)-onă(2), hidrat de hidrazină N2H5OH (4 mmol, 0,2 ml) și NaOAc (4 mmol, 0,2 ml) în 25 ml de AcOH a fost refluxată timp de 12 h într-un balon în formă de pară (100 ml) cu un condensator de reflux. Progresul reacției a fost monitorizat prin TLC. După finalizarea reacției, soluția a fost răcită și produsul a fost filtrat, spălat cu apă, uscat și cristalizat din EtOH. (randament 75%); p.m. = 228-230 °C.

Am încercat primul pas al acestuia, fără succes, problema mea a fost să amestec totul corect deoarece devenea o masă lipicioasă după
punerea 2-Amino-5-cloro-benofenonei împreună cu clorura de cloroacetil.

Are cineva o experiență bună cu această sinteză.
Sau putem să o modificăm împreună pentru a o face mai reușită.
Poate prin utilizarea de solvenți.

Ar fi minunat dacă am putea elabora un manual detaliat pas cu pas pentru Alprazolam