Metilamina este CH³NH². Un grup metil și un grup amoniac, este un gaz la presiune și temperaturi atmosferice. Methylamine HCL este ceea ce unii oameni numesc clorură de metil-amoniu. Este CH³NH³- Cl+. Este un solid la presiune atmosferică și la temperaturi atmosferice. Ați observat diferența? MAC are un hidrogen în plus atașat de azot. Deoarece hidrogenul are 1 electron și 1 proton, de obicei, iar un atom stabil are un număr par de electroni pe orbita sa de valență, caută să atragă unul. Clorul are 17 electroni, dintre care 7 în stratul de valență, deci caută și el unul și se agață de hidrogen. Dacă am putea lua hidrogenul de acolo, atunci am obține metilamina.
Avem nevoie de o bază, suficient de puternică pentru a fura hidrogenul de la azotul de care este atașat. Odată cu electronul pleacă și protonul care orbitează, așa că s-ar putea numi deprotonizare. Așa îi spunem noi, dar este vorba de neutralizarea unui acid. Acidul este clorura de hidrogen. Câteva baze puternice ar putea probabil să o facă. Cea mai ieftină pe care o știu este leșia. Hidroxid de sodiu NaOH dacă iau CH³NH³ și adaug NaOH,
CH³NH³+NaOH->CH³NH²+ HOH(H²O) NaCL( SAL). Așadar, am luat clorură de metilamoniu, i-am adăugat leșie, iar aceasta a produs o moleculă de sare, una de apă și a eliminat H-ul suplimentar din metilamină. Știați că metilamina hcl ( și toate hcl) are 1 mol de metilamină și 1 mol de hcl. Este nevoie de 1 mol de NaOH pentru a neutraliza 1 mol de hcl
ce naiba vrea să însemne asta? Dacă luați greutatea molară de MENH² HCL și scădeți greutatea unui mol de MeNH², aveți o greutate molară de hcl. E cam... 36 de grame sau ceva de genul ăsta. Acum uitați-vă la greutatea molară a NaOH, idk 31g? Oricare ar fi aceste numere, 31/36= de câtă leșie aveți nevoie, doar o cantitate moleculară egală cu hcl dacă MAC. Adăugați-l și tada, este metilamină. Pentru restul acestui curs, introduceți datele cardului dvs. de credit pe pagina următoare. Pentru a vedea, " Capitolul 2, " oh rahat metilamina este un gaz și pute și te sufocă "