"Am o problemă?"

Chem-Safe

Chem-Safe - Energy Control
Language
🇪🇸
Reaction score
25
Prejudecățile față de droguri îngreunează situația, iar considerarea lor drept cauza principală atunci când o persoană dezvoltă o tulburare legată de consumul de substanțe poate face dificilă abordarea cu adevărat a rădăcinii problemei. Pentru unii profesioniști, aproape orice consum de droguri, altele decât cele acceptate social, este problematic. Abordările moralizatoare sau exagerate fac dificilă recunoașterea, înțelegerea și abordarea cauzelor reale.

Multe dintre mesajele despre droguri sunt de natură negativă, concentrându-se doar pe riscuri și probleme, fără a face distincția între cele probabile și frecvente și cele anecdotice sau sporadice. Cu atât mai puțin recunosc plăcerile. Acest lucru duce la o pierdere a încrederii în experți și la o incapacitate de a identifica situațiile care implică cu adevărat un pericol. Pe de altă parte, avem cu toții tendința de a considera comportamentele noastre ca fiind "normale", iar autojustificarea sau autoamăgirea este o reacție frecventă atunci când apar dificultăți;

Atunci când oamenii au îndoieli sau suspiciuni, adesea se lasă în seama unei echipe de profesioniști să evalueze dacă există sau nu o problemă. În realitate, ceea ce este important este reflecția personală și profundă asupra gradului de satisfacție pe care comportamentul și obiceiurile noastre ni-l produc. Dacă plăcerile sunt mai mari decât riscurile la care ne expunem, dacă percepem cu adevărat că deținem controlul asupra vieții noastre și dacă ceea ce facem ne permite să ne trăim viața așa cum dorim să o trăim;

Nu este vorba de a ne supune unui interogatoriu, ci de a ne opri pentru o vreme să ne gândim la anumite aspecte. Este posibil să nu aveți nimic de schimbat. Este posibil să nu vă fi pus unele întrebări înainte. S-ar putea să fiți în măsură să schimbați singuri unele lucruri, dacă credeți că aveți nevoie. De asemenea, s-ar putea întâmpla să aveți nevoie să schimbați lucruri, dar să nu reușiți. În acest caz s-ar putea să existe o problemă. Uneori, problemele se rezolvă individual, cu timp sau cu ajutorul persoanelor apropiate. Alteori, sfatul sau sprijinul unei echipe de profesioniști poate fi util sau chiar necesar;

Câteva reflecții pe care le putem face:
  • De ce consum droguri și o fac așa cum mi-aș dori?
  • Cât de des o fac? Cât de des mi-ar plăcea să o fac?
  • Se schimbă consumul meu în timp, consum mai mult decât înainte?
  • Care este cercul meu social? Câte dintre prieteniile mele nu sunt legate de droguri? Am timp liber fără să consum droguri?
  • Cum relaționez în timpul săptămânii cu aceleași persoane cu care petrec? Am încercat lucruri diferite? Am reușit? Cum m-am simțit?
  • Am sau am avut probleme financiare legate de consumul meu de droguri? Cât de mulți bani cheltuiesc? Am avut dificultăți în a-mi controla cheltuielile? Am făcut lucruri pe care nu le-aș face în mod normal pentru a obține droguri?
  • Cât de des am încetat să-mi îndeplinesc obligațiile (serviciu, familie, studii...) după o petrecere? Cât de des am relații sexuale consumând droguri? Și fără să le iau? Mă simt bine cu mine însumi în acest sens?
  • Am făcut lucruri sub efectul substanțelor pe care nu le-aș face în condiții normale? Cum mă simt în legătură cu asta?
  • Când am o experiență neplăcută, am grijă să aflu ce s-a întâmplat și cum să evit asta? Cunosc strategii de reducere a riscurilor, dar totuși nu le aplic?
  • Îmi planific consumul sau îl fac instinctiv? Îmi pasă de calitatea substanțelor? Furnizorii sunt de încredere sau îi testez?

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
Auto-reflecția este foarte importantă pentru noi, dar lumea modernă ne lasă mai puține oportunități și mai puțin timp pentru aceasta. Aș adăuga câteva întrebări la listă, iar în unele aș schimba formularea - cred că acest lucru este important:
  • Am observat că trebuie să consum mai multe medicamente pentru a obține același efect (toleranță)?
  • Am simptome de sevraj atunci când nu consum droguri?
  • Cât timp petrec gândindu-mă la droguri?
  • Continui să consum droguri deși știu că acestea îmi cauzează probleme în viață?
  • Am încercat să-mi reduc sau să-mi controlez consumul de droguri, dar nu am reușit?
  • Sunt defensiv sau secretos atunci când cineva menționează consumul meu de droguri?

Cu toate acestea, conștiința noastră este atât de aranjată încât, considerându-se din interior, poate veni cu trucuri convingătoare în răspunsuri, creând o imagine și o poziție diferită de realitate. Și aici este important să recunoaștem când autoreflecția este o modalitate utilă de monitorizare și când este dezinformare sau justificare pentru consum. Acesta este motivul pentru care există toate profesiile legate de psihic - în anumite situații, complexe și confuze, avem nevoie de o viziune exterioară

NinjaFlakkaZombie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
43
Toate acestea sunt foarte bune și frumoase, dar sunt primul care își dă seama că sunt un dependent complet. Am răsfoit întrebările, dar cele pe care le-am citit erau exact motivul pentru care folosesc droguri. Nu pot relaționa cu oamenii sau să funcționez în societate fără ele. Sunt un introvertit complet și mă baricadez în singurătate atunci când sunt treaz și fac întotdeauna lucruri pe care le regret atunci când le folosesc... este o sabie cu două tăișuri. Sunt în prezent la dezintoxicare (pentru că dependența de droguri m-a făcut recent fără adăpost), dar spre deosebire de celelalte perioade de dezintoxicare ale mele. Odată ce am ajuns să ies în timpul zilei, m-am dus imediat să cumpăr cocaină și ace hipodermice. Am irosit majoritatea injecțiilor după primele mele 3 pentru că nu pot păstra vena. Dar totuși nu mă pot opri și, sincer, am ajuns la un punct în care nici nu vreau.

Eu cred că reducerea riscurilor este primordială. Niciodată să nu împart acele... fac tot posibilul să folosesc mereu unul nou.

Mi-aș dori să-mi fie mai ușor să găsesc vene.

BTW, chiar dacă nu te droghezi. Nu împărțiți niciodată pipe sau paie, hepatita nu este o glumă. Din fericire, trăiesc într-o țară în care asistența medicală este gratuită și considerată un drept fundamental și, de îndată ce testul meu de sânge a ieșit pozitiv, am primit un tratament de 3 luni de 2 pastile pe zi și, deși nu este un leac, nu mai sunt contagios și nici nu sunt la risc 3 orice risc serios de afectare a ficatului ... cu toate acestea, aș putea prinde încă o altă tulpină de hepatită C și trebuie să caute tratament din nou. Punctul meu de vedere este, reducerea riscurilor nu este un lucru bun să nu ia în serios. Chiar dacă fumezi doar iarbă, ia chestia asta în serios

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
Cuvintele potrivite. Mulțumesc pentru că ați împărtășit. Dacă doriți să discutați ceva, orice, scrieți-mi în mesaje private