Chiar are sens?

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Bună, băieți,
Cred că am două întrebări, dar ambele sunt legate de același subiect - sulfat de sodiu și etil.
Bine, deci în primul rând - are sens această sinteză?

Știu că amestecarea acidului sulfuric și azeotropic 98% etanol pentru a face acid sulfonic și de acolo, practic, basify, evapora și re-x pentru a scăpa de impurități.
Există o mulțime de lucrări pe această temă și sunt sigur că funcționează, cu toate acestea, am doar 85% acid sulfuric.
Va trebui să fac distilarea înfricoșătoare a acidului sulfuric pentru ca aceasta să funcționeze? Apa este utilizată mai târziu în experiment, dar din câte am înțeles, atunci când amestecați acidul sulfuric și etanolul, produceți acid sulfonic, care cred că este o reacție reversibilă în funcție de conținutul de apă.
Va fi prea multă apă pentru a o folosi așa cum este?

evident, dacă prima sinteză este de fapt corectă - este mai ușor și mai puțin periculos!

M-am gândit doar să profit de experiența voastră în loc să urmez orbește un tip de pe pootube!

Mulțumesc băieți!

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,100
Deals
1
Întrebați dacă există prea multă apă în 85% H²SO⁴? Nu, nu există apă în el, dacă asta este întrebarea dumneavoastră. Motiv foarte specific.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Cred că, în primul rând, le ceream oamenilor să vizioneze videoclipul de pe YouTube și să-mi spună dacă știința este solidă, pentru că mie mi se pare "știința fraților".
Am văzut doar acest lucru realizat cu succes (ca în sinteza sulfatului etilic de sodiu) și susținut de documente prin amestecarea acidului sulfuric conc. cu etanol și apoi bazifierea (un RXN acid/bază) care poate fi inversat în funcție de conținutul de apă (cred - trebuie să scriu asta în propriul meu manual de laborator și să o împart în pași adecvați pentru a nu o da în bară - mai degrabă decât să tot apară un videoclip pe YouTube)
Citesc documente și brevete, dar mi se pare că învăț mult mai repede și mi se întipăresc în minte mult mai bine și fac clic atunci când le văd realizate. Îmi cer scuze pentru atâtea răspunsuri - după cum am spus, mi-e puțin teamă să încep fără să fi distilat H2SO4 - nu am încredere în mine cu aproape 400c de acid pur clocotind în mantaua mea sau, sincer, oriunde lângă mine!
Apropo, îmi place numele tău de utilizator!

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Oh, de asemenea, i-am cerut tipului să treacă prin știință și să-mi dea ecuația, dar nu a răspuns încă. În celălalt videoclip (acid sulfuric) pe care l-am vizionat ieri - după cum am spus, va trebui să mă uit din nou și să iau notițe, dar el trece în revistă ecuațiile pe o tablă albă inserată în videoclipurile sale. Un tip foarte util. Sunt surprins că nu au interzis canalul său de fapt, dar hei ho

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Da, cred că aceasta este una dintre întrebările mele - a doua jumătate. Mă întrebam dacă prima sinteză are sens - refluxarea etanolului cât de pur se poate obține cu bisulfat de sodiu și apoi cred că l-a filtrat și a continuat așa cum a făcut în cealaltă lucrare după adăugarea sulfuricului la etanol. Pur și simplu nu văd cum ar putea avea sens...

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Așadar, cred că acidul sulfuric 85% (indiferent cu ce este amestecat - m-ar ajuta dacă mi-ați putea spune de ce nu ar fi apa, ar reacționa?) va fi suficient de puternic pentru a produce acidul sulfonic necesar pentru etapa următoare - cred că ar trebui să funcționeze, dacă este amestecat cu alte chestii, cu siguranță, odată ce a reacționat, pot face rex. Știu că voi pierde randamentul, dar pur și simplu nu am încredere în prima reacție pe care am indicat-o, motiv pentru care am numit firul astfel... Am vrut doar să adaug asta ca o întrebare secundară cu privire la acidul sulfuric 85% în loc de 95%... m-ai făcut curios - voi folosi Google pentru a vedea de ce nu ar putea fi amestecat cu apă - mă gândeam că aș putea fi capabil să îngheț apa! Presupun că este un acid prea puternic pentru a folosi ceva precum o sită sau bile de silice? Pur și simplu nu-mi place să fierb acid sulfuric dacă pot să mă descurc folosind ceea ce este deja acolo - este pentru cultivarea plantelor consumabile, așa că nu pot să-l văd fiind nicăieri aproape la fel de oribil, ca este în curățătorul de canalizare pe care îl vedeți oamenii îl distilează din. Chestia asta este ușor groasă și limpede în culoare....so ce credeți? Și de ce nu ar putea fi amestecată cu apă? Acest lucru este vital pentru mine pentru a începe - bine, cred că nu este, dar este o greșeală destul de scumpă pentru a merge direct în cu totul! Este bine că este și o rxn exotermică, le prefer decât să adaug căldură.
Cred că voi afla mai târziu, deoarece intenționez să o fac la scară mică / probabil micro pentru voi lol vorbind 1g din fiecare aici. A se vedea dacă merge exothermic pentru un început....Am fost de gândire pentru a vedea dacă se mănâncă prin hârtie de țesut ca asta pare a fi testul ei folosesc pe YouTube pentru a vedea dacă este pur lol
Omule, am învățat mult mai mult urmărind cum cineva face ceva și, din păcate, nimic nu este verificat. Deci, uneori, cineva poate crede că face ceva - cum cred că ar putea fi cazul în primul link de pe YouTube, atunci când este doar "știința fraților" în loc de știință reală corect elaborată.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Cred că voi încerca în ambele sensuri! Am atât echipamentul, cât și reactivii, așa că de ce nu. Voi folosi totuși etanol denaturat - în cea mai mare parte. Am puțin etanol XXX (cum îi spun eu pentru că trebuie să îl distilez de 3 ori pentru a ajunge la 95-98% și să îl usuc cu moll seives)