Hei
Aș dori să sugerez (o cale puțin mai ușoară) să mergeți direct la produsul deja bromat 2b4m, pe care îl puteți cumpăra din China sau de la un furnizor local.
Aveți evacuare? Este foarte important. Veți avea de-a face cu bromul, iar dacă nu veți fi pregătiți, veți avea de suferit
Dacă aveți mască de 3 m, vă rugăm să cumpărați filtre ABKFG (sau ceva de genul acesta - nume), acestea sunt pentru amoniac și acizi.
Dacă vrei să începi cu sticlăria, ai nevoie de cleme și câteva tije, pahare de rezervă (se sparg des). Balon cu fund rotund + balon de rezervă (de preferință cu mai multe gâturi, pentru a instala termometrul și condensatorul dacă este necesar).
Bearkers + termometre este întotdeauna mai bine să aveți ca piese de schimb
50ml, 250, 400-500 ml, 1000 ml este un set bun.
50 ml pentru măsurarea acizilor (dacă alegeți loturi de 100 g 4bk)
250 pentru MA 40 % aq dacă decideți astfel
400-500 pentru solvent, iar 1000 vor fi în frigider în final
Aceasta a fost metoda mea
În caz contrar, separatorul cu pâlnie este util pentru a separa straturile, restul se poate face în sticlă sau în balon cu fund rotund și adăugați încet mai multă sticlă la colecție odată ce veți simți nevoia. În general puteți face 4mmc fără sticlă. Concentrați-vă pe evacuare, un ventil de 50 de euro făcut din PP își va face treaba, asigurați-vă doar că este din material PP, că este rezistent (cel puțin PP)
totuși de ce ai ales calea asta? Adică, de ce vreți să bromurați 4MP. Va fi mai ușor pentru prima dată dacă folosiți produsul gata făcut, așa cum am spus mai jos. Atunci veți avea nevoie de mai puțin efort, va fi mai mult "pedepsirea greșelilor" dacă se întâmplă unele.
Puteți face ceea ce se numește "shake and bake", tot ce aveți nevoie este să dizolvați 4 bk (2b4m) în solvent nepolar, cum ar fi toulen, acetat de etil, în funcție de care sunt modalități simple de a le cumpăra, un alt pas este turnarea MA 40% în care, dacă aveți agitator încălzit se poate efectua în aceeași zi, dacă nu - puteți agita de câteva ori pe zi și după 24-48h (dacă alegeți toulen de exemplu - dar este lipicios și nu-mi place personal). Apoi folosiți separatorul cu pâlnie pentru a reuși acidificarea ulterioară. Ar trebui să obțineți și termometru pentru a verifica ce temperaturi oferă congelatorul dvs., va trebui să păstrați acetona acolo și 4mmc după acidificare