de la "SIMPLU la COMPLEX"sau de la metilamină HCI la metilamină 40%

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
mai devreme pe forum, am pus deja o întrebare similară: "cum să fac 100% metilamină din clorhidrat de metilamină?" Deci, prieteni, mă grăbesc să vă dezamăgesc, este imposibil! dar este foarte posibil să faceți o soluție de 40% sau 50%.
bine, înainte de a continua, dacă încalc regulile forumului, vă rog să ștergeți acest fir.
și deci iată o scurtă instrucțiune:

Pentru a obține o soluție de 50% de metilamină din clorhidrat de metilamină, se poate utiliza următoarea metodă simplă:
1. Cântăriți 500 g de clorhidrat de metilamină și puneți-l într-un balon de sticlă cu un volum de 1 litru.
2. Se adaugă 500 ml de apă distilată în balon și se amestecă conținutul până când clorhidratul de metilamină este complet dizolvat.
3. Se adaugă cu grijă 500 ml de soluție de hidroxid de sodiu (NaOH) 25% în balon, amestecând încet și ușor conținutul. Reacția dintre clorhidratul de metilamină și hidroxidul de sodiu va duce la formarea de metilamină și clorură de sodiu.
4. Continuați să adăugați hidroxid de sodiu, agitând încet și ușor conținutul până când ajungeți la un pH de 10-11. Acest lucru poate necesita aproximativ 40 g de hidroxid de sodiu.
5. Lăsați amestecul timp de câteva ore pentru a permite metilaminei să se dizolve complet în apă.
6. După aceea, soluția de 50% metilamină rezultată poate fi utilizată pentru experimente ulterioare.
Este important să rețineți că, atunci când lucrați cu metilamină și hidroxid de sodiu, trebuie luate toate precauțiile necesare, deoarece acestea pot fi periculoase în reacțiile chimice. Se recomandă efectuarea experimentelor în zone bine ventilate și purtarea de mănuși și ochelari de protecție.

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
Prepararea soluției de metilamină cu puritate maximă de 40% din clorhidrat de metilamină se poate efectua după cum urmează:
Materiale:
- Clorhidrat de metilamină (aproximativ 160 g)
- Apă distilată (aproximativ 240 ml)
- Balon de sticlă cu un volum de aproximativ 500 ml
- Agitator magnetic
- Termometru
- Macara de descărcare
- Pipetă de sticlă
Etape:
1. Se prepară 240 ml de apă distilată într-un balon de sticlă cu un volum de aproximativ 500 ml.
2. Se pune clorhidrat de metilamină într-un balon cu apă.
3. Așezați balonul pe agitatorul magnetic și începeți să agitați.
4. Preîncălziți amestecul la o temperatură de 50-60°C, folosind un termometru pentru a controla temperatura.
5. Se continuă încălzirea și agitarea până când clorhidratul de metilamină este complet dizolvat.
6. Aduceți volumul soluției la 400 ml, adăugând apă distilată, dacă este necesar.
7. Se răcește amestecul la temperatura camerei continuând să se agite.
8. Se ajustează pH-ul la o valoare de 10-11 folosind o soluție de NaOH 10%.
9. Se verifică concentrația de metilamină din soluție folosind benzi de testare sau o altă metodă și, dacă este necesar, se ajustează concentrația prin adăugarea de apă sau clorhidrat de metilamină.
10. Lăsați amestecul timp de câteva ore sau peste noapte, astfel încât toate impuritățile să se depună pe fundul balonului.
11. Filtrați soluția printr-un filtru pentru a elimina impuritățile rămase.
12. Soluția de metilamină 40% gata preparată poate fi utilizată în aplicații corespunzătoare.
Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizați orice substanțe chimice, trebuie respectate măsurile de siguranță corespunzătoare, inclusiv, dar fără a se limita la: lucrați într-o zonă bine ventilată, utilizați îmbrăcăminte și mănuși de protecție.

View previous replies…

Albert A

Don't buy from me
Resident
Reaction score
3
Soluția de metilamină în apă și soluția de hidroxid de sodiu (NaOH) nu trebuie să fie răcite înainte și în timpul adăugării.

NewSwiftie

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Această metodă pentru o soluție de 40 % este confirmată ok?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,857
Deals
1
Din 160 g de clorhidrat de metilamină veți obține 73,6 g de bază liberă de metilamină, dizolvată în 400 ml apă. Va fi o soluție de 18,4% metilamină aq. Nu 40%.
În plus, veți obține 138,5 g de NaCl în această soluție, care nu va fi dizolvată complet din cauza suprasaturării apei. Solubilitatea NaCl este de 360 g/L (25°C).
Este important de spus că MeNH2 este foarte volatil și se evaporă destul de ușor. De aceea, este necesar să se închidă bine balonul. Cea mai bună opțiune este utilizarea soluției de metilamină direct după preparare.

Aici, am postat metodele echipei BB Forum de preparare a soluțiilor de apă și metanol de metilamină din clorhidrat de metilamină.

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54

De ce credeți că această metodă vă oferă 50% metilamină? Folosiți aproximativ 7,45 mol de metilamină HCL care, după basificare, va produce 7,45 mol de metilamină gazoasă, ceea ce reprezintă aproximativ 232 g dizolvate în 1134 ml de apă. Este departe de 50%. Reacția în sine produce 7,45mol de apă în plus față de cei 1L

Pentru a obține un %% mai mare de 25%, trebuie să realizați un generator de gaz și să bolborosiți gazul metilamină prin apă, apoi să cântăriți balonul receptor pentru a afla procentul real

View previous replies…

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
Aveți dreptate, procentul de metilamină din soluția rezultată poate să nu fie exact, iar acest lucru se poate datora mai multor factori, cum ar fi scurgeri de gaze, o reacție imperfectă etc. Pentru a obține un procent mai exact, trebuie utilizate măsurători suplimentare și metode de analiză mai precise. Una dintre metode poate fi metoda de cântărire a balonului de recepție.

Folosind metoda generatorului de gaz, este necesar să se treacă gazul metilamină prin apa din balonul de primire. Generatorul de gaz poate fi un dispozitiv care vă permite să controlați fluxul de gaz metilamină în soluție.
Sub controlul greutății balonului de primire, treceți gazul prin apă până când atingeți procentul dorit de metilamină.

Vă mulțumesc pentru comentariu. în această privință, așa cum am menționat deja, am luat informații din diverse surse.

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
Pentru a fi sincer, puteți utiliza 25% metilamină în apă, doar recalculați cantitatea de care aveți nevoie pentru reacție. Dacă reacția dvs. necesită 50%, atunci utilizați o cantitate dublă de 25%

Dacă, totuși, aveți nevoie de o cantitate de 40% sau mai mare, puteți proceda astfel: puneți o cantitate mică (50-100 gm) de clorhidrat de metilamină în balon, umeziți-l cu o cantitate mică de apă și adăugați acolo, picătură cu picătură, soluție apoasă puternică de NaOH. Veți obține gaz de metilamină pe care îl puteți direcționa în balonul de primire cu apă.

Înainte de a încerca acest lucru: citiți informații generale despre configurarea unui generator de gaz și urmăriți câteva videoclipuri pe youtube. Sau vă puteți trezi cu camera plină de gaz metilamină :)

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
este posibil să se obțină o soluție de 40% de metilamină fără a utiliza un generator de gaz, pe baza unor măsurători molare precise. în acest caz, este necesar să se efectueze un calcul mai simplu.
Generatorul de gaz este utilizat în cazurile în care este necesar să se obțină un compus gazos, de exemplu metilamina, pentru utilizare ulterioară. Generatoarele de gaze vă permit să generați un gaz dintr-un reactiv solid sau lichid prin intermediul unei reacții chimice. În cazul metilaminei, un generator de gaze poate fi utilizat pentru a produce metilamină gazoasă, care trece apoi prin apă pentru a forma o soluție de metilamină.
Principala diferență între utilizarea unui generator de gaz și o metodă bazată pe măsurători molare precise este metoda de formare a unei soluții de metilamină. Generatorul de gaz creează metilamină gazoasă, care este apoi trecută prin apă pentru a o dizolva. Metoda cu măsurători molare precise permite obținerea unei soluții de metilamină prin adăugarea clorhidratului de metilamină direct în apă.
Care metodă este mai bună depinde de situația specifică și de cerințele experimentului sau procesului. Generatoarele de gaz sunt utilizate în mod obișnuit atunci când este necesar un compus gazos pentru a efectua anumite reacții sau procese chimice. Acestea pot fi utile dacă este necesar să se controleze cu precizie debitul de gaz sau dacă gazul nu poate fi utilizat în formă lichidă.
Pe de altă parte, metoda cu măsurători molare precise oferă o oportunitate de a obține soluții de precizie cu concentrațiile necesare fără a utiliza un generator de gaz. Metoda poate fi mai convenabilă și mai ușor de utilizat în cazurile în care nu este necesară starea gazoasă a metilaminei, dar este suficient să se obțină o soluție pentru utilizarea în reacții chimice sau alte procese.
Astfel, alegerea metodei depinde de cerințele și obiectivele specifice ale experimentului sau procesului dumneavoastră.

p.s. Toate informațiile sunt obținute de pe internet. și pe baza cunoștințelor dvs. vă rog să-mi spuneți care metodă este cea mai bună pentru a găti alimente? să spunem metamfetamină, etc. Vă mulțumesc. 😌

Brambus

Don't buy from me
Resident
Reaction score
0
Vă mulțumesc băieți pentru post/ comentariu! Am o întrebare suplimentară.
Care reactiv trebuie utilizat în generatorul de gaz, pentru a produce gaz metilamină din hcl metilamină?
Sper să primesc vești de la voi!

Brambus

Don't buy from me
Resident
Reaction score
0
Am înțeles, este NaOh. Am primit deja răspunsul, dar nu am conectat încă dozele😅

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
Aveți dreptate, procentul de metilamină din soluția rezultată poate să nu fie exact, iar acest lucru se poate datora mai multor factori, cum ar fi scurgeri de gaze, o reacție imperfectă etc. Pentru a obține un procent mai exact, trebuie utilizate măsurători suplimentare și metode de analiză mai precise. Una dintre metode poate fi metoda de cântărire a balonului de recepție.

Folosind metoda generatorului de gaz, este necesar să se treacă gazul metilamină prin apa din balonul de primire. Generatorul de gaz poate fi un dispozitiv care vă permite să controlați fluxul de gaz metilamină în soluție.
Sub controlul greutății balonului de primire, treceți gazul prin apă până când atingeți procentul dorit de metilamină.

Vă mulțumesc pentru comentariu. în această privință, după cum am menționat deja, am luat informații din diverse surse.

mejdubulok

Don't buy from me
New Member
Reaction score
25
vă rugăm să nu ezitați. vă rugăm să adăugați informații dacă este posibil. 🙏 vă mulțumesc

Mo0odi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
56
Vă mulțumim pentru că ați adus în discuție un subiect pe care mulți oameni îl doresc

Sh!zz

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Ați verificat posibilele componente ale dantelei Regina Ana? Acum știu că este o poză privind selectivitatea. Dar am citit undeva unde este 40% metilamină, în mod natural. În mare parte hidrosol din distilatul de aburi. Mă întreb cum ar putea postula fizicalitatea măcinată... poate cu IPA ar rezulta o pulbere/additiv... idk.

Sh!zz

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Adevărata întrebare este cum avem formaldehidă, deoarece fără formaldehidă nu vom avea o amfetamină adevărată... Metanolul rulat printr-un motor sau un motor cu combustie, dezvoltă acest fermecător ca produs secundar.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
25
Știe cineva un contact european care să furnizeze metilamină 40% apoasă? Am încercat să caut unde sunt furnizorii de produse chimice pe acest site, dar nu am noroc

Vă rog să mă ajutați dacă este posibil

mithyl2

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
27
Constantylious777

mithyl2

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
27
dacă aș dori să prepar 40 % metilamină apoasă, aș utiliza metoda generatorului de gaz, punând pur și simplu un balon plin cu apă pe un cântar și apoi introducând gaz metilamină în el până la atingerea greutății dorite? (de exemplu, un balon cu 1 kg h2o, se introduce gaz metilamină în el până când balonul cântărește 1,4 kg?)