Nu sunt în niciun caz un "chimist înnăscut". De asemenea, sunt un începător. Dar critica mea nu este că nu înțelegeți, ci că nici măcar nu v-ați străduit.
În primul rând, căutați pe forum sintezele pe care le căutați. ÎNAINTE de a pune întrebări. E o căutare simplă, nu are nimic de-a face cu a fi chimist.
Apoi, când îl găsiți, citiți-l. Dacă sunt lucruri acolo pe care nu le înțelegi, caută-le pe Google. Dacă te blochezi, întreabă despre acele lucruri specifice.
Dacă întrebi, cum ai făcut tu, "Cum faci amfetamină?", răspunsul este "Citește nenorocita de descriere a sintetizatorului de pe forum!".
Cu toate acestea, dacă întrebați "Îmi pare rău, am citit această descriere a sintetizatorului *link* și nu înțeleg ce înseamnă să basifici soluția" (sau o altă parte specificată a sintetizatorului), puteți obține sfaturi și răspunsuri. Eu unul v-aș ajuta cu plăcere cu toate cunoștințele pe care le am. Puteți găsi mai multe exemple în acest sens pe acest forum.
Este în regulă să nu știi chimie. Nu este în regulă să fii leneș și să nu încerci nici măcar tu. Și dacă nu știi cum să cauți pe un forum sau să pui întrebări la care oamenii pot răspunde, trebuie să înveți asta mai întâi. Dacă nu ești pregătit să faci asta, nimeni nu te poate ajuta și acest lucru nu este pentru tine.
Cel puțin aceștia sunt cei cinci cenți ai mei.