Sinteza JWH-018 prin intermediul reactivului Grignard

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,850
Deals
1
Într-unbalon de50 ml se amestecă 2,87 g (19 mmol) de 1-bromopentan în 20 ml de eter dietilic, distilat în prealabil peste sodiu, și 0,4 g (17 mmol) de pulbere de magneziu. Balonul se încălzește într-o baie de apă până când eterul începe să fiarbă ( se utilizează uncondensator de reflux Liebig lung ), apoi se întrerupe încălzirea deoarece reacția este exotermă. Reacția durează 15-20 de minute, după ce amestecul de reactiv Grignard este refluzionat timp de 30 de minute .
0rjSHsipNe
Apoi amestecul de reacție se răcește la 0°С, se transferă într-un balon de 250 ml și se adaugă 1,8 g (16 mmol; 1 eq.) de indol ușor gălbui în 20 ml de diclormetan. Întimpul acestei reacții se eliberează gaz sub formă de bule, amestecul rămâne transparent, se utilizează un condensator de reflux .
1L2rDolPw7
În același balon se adaugă 1,63 g (15 mmol) de ZnCl2 anhidru (sub formă de pulbere zdrobită). În același timp, gazul și bulele sunt eliberate activ, amestecul devine opac, culoarea se schimbă în roz sau verzui. Amestecul de reacție este agitat timp de 40 de minute. Apoi, se adaugă o soluție de 3,7 g (19 mmol) de clorură de 1-naftoil dizolvată în 30 ml de diclormetan. Amestecul de reacție își schimbă instantaneu culoarea în roșu, produsul precipită imediat sub forma unei paste groase. Amestecul se agită timp de încă 1 oră la t.r., apoi se diluează cu un volum egal de NH4Cl aq. 30% și amestecul se agită câteva minute.
YLCGI9znV7
Sedecanteazăapa și solventul , se adaugă 10 ml de metanol la precipitat și se triturează cu o baghetă de sticlă, în timp ce se precipită mici cristale gălbui. Cristalele se filtrează, se spală cu 10 ml de metanol și 7 ml de eter dietilic. Masa pulberii uscate galbene palide de JWH-018 este de 2,93 g (64%). Din lichidele filtrate se pot obține încă 200-400 mg de produs.

Last edited:

beginner

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
eterul dietilic ar putea fi înlocuit cu un alt solvant ?
cauza legii în europa

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
pentru unii Gringard funcționează și THF (uscat). Va funcționa sau nu cu bromopentan nu știu. Aveți nevoie de un solvent eteric pentru a prepara reactivul Gringard. Toți reactivii TREBUIE să fie uscați, sticla TREBUIE să fie uscată (moartă pe flacără) etc.

Irving Langmuir

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
În mod normal, puteți obține cu ușurință eter dietilic prin distilarea fracționată a lichidului de plecare. O mulțime de youtuberi chimiști au un videoclip pe această temă.

Irving Langmuir

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Bună ziua!
Așa că am încercat această sinteză. Totul a fost făcut în conformitate cu procedura, toată sticlăria a fost uscată, toate schimbările de culoare au fost aceleași cu cele descrise în procedură.
Sunt doar câteva modificări/erori pe care le-am făcut, le voi enumera aici :

- Am folosit o picătură de iod pentru reacția Grignard pentru a o iniția.

- Deoarece în balon rămăseseră doar câteva cantități de Mg nereacționat, nu m-am obosit să decantez reactivul Grignard. Neavând alte sticlării uscate, nu am vrut să risc distrugerea lor. Acest lucru a condus la o ușoară contaminare a produsului final cu Mg, dar acest lucru nu explică rezultatul obținut.

- După adăugarea indolului în DCM și apoi a ZnCl2, amestecul trebuie să fie amestecat timp de 40 de minute la 0°C. Acest lucru a fost practic respectat, cu excepția a 2 min când temperatura a crescut la 14°C, deoarece placa nu fusese oprită corespunzător și încălzea baia de gheață. Acest lucru a fost corectat rapid și nu pare să fi afectat foarte mult reacția, deoarece restul procedurii a decurs conform planului (de exemplu, schimbarea culorii roșii la adăugarea clorurii de 1-naftoil)

- După adăugarea clorurii de 1-naftoil, amestecul a fost agitat timp de 2 ore, deoarece am dorit să aștept puțin mai mult având în vedere că la locul de lucru era 12°C. Pentru o bună măsură, am încălzit amestecul de reacție până la 25°C pentru ultimele 30 de minute (trebuia să amestecăm timp de 1 oră la temperatura camerei)

Așadar, adevărata problemă a apărut în etapa de cristalizare (am citit că nu este ușor de cristalizat și adesea formează un ulei). Când am adăugat MeOH și am triturat cu o baghetă de sticlă, nu s-a cristalizat nimic.

Doar un precipitat roz asemănător cu 3-(1-naftoil)indol a fost obținut după evaporarea fazei organice.
Așa că am luat toate reziduurile fazei organice evaporate, pulberea roz, practic totul și l-am amestecat în MeOH cu cărbune activ, am filtrat tot ce nu s-a dizolvat, am evaporat puțin MeOH și l-am pus în congelator. S-a format un precipitat maro. Acesta nu a fost produsul.

La evaporarea MeOH-ului (MeOH-ul pe care l-am pus în amestecul de reacție, conform procedurii) s-a obținut un fel de ulei portocaliu. Din păcate, nu a avut niciun efect psihoactiv, potrivit cuiva care a vrut să încerce.

După ce am discutat cu unul dintre experți, acesta mi-a spus că i se pare ciudată această sinteză, dar că vor fi necesare experiențe suplimentare pentru a confirma că acest mod de a face lucrurile este greșit. Acesta a fost raportul meu. Nu ezitați să îl adăugați pe al dumneavoastră, ar fi interesant de știut dacă această sinteză funcționează!

WillD

Expert
Reaction score
1,054
În acest caz, este mai bine să efectuați sinteza în etapa inversă. Primul 3-(1-naftoil)indol