Metilaminare - Materialul recipientului - câteva întrebări

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Bună ziua. Până în prezent, am efectuat reacția de metilaminare la o rată mai mică în flacoane de laborator din sticlă, crescând succesiv scara în tamburi HDPE. Procesul de clătire a bazei libere, precum și acidificarea cu acid clorhidric propriu-zisă au fost de asemenea efectuate în același recipient.

Aș dori să întreb dacă întregul proces, de la metilaminare la curățare și acidificare, ar putea fi realizat într-un recipient din oțel inoxidabil? Reactivii utilizați pe parcursul procesului sunt:
- dcm
- metilamină 40% în apă
- bk4
- acetonă
- acid clorhidric 37 în apă

Opțional:
- nmp
- benzen

Oțelul inoxidabil nu va interfera cu niciunul dintre acești reactivi? Cel mai mult mă tem de etapa de acidificare a acidului clorhidric într-un astfel de recipient din oțel inoxidabil.

Salutări și mulțumiri standard pentru ajutorul dvs., acest forum este neprețuit ❤️.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Oțelul inoxidabil este o idee proastă. Freebase reacționează cu metalul și se descompune. acidul clorhidric după câteva beri va da rugină în orice fel. folosiți HDPE sau sticlă, puteți folosi și polipropilenă

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Vă mulțumim pentru răspuns. Din câte știu, oalele emailate sunt potrivite, știți ceva despre asta?

În ceea ce privește hdpe, aveți perfectă dreptate, în prezent folosesc un butoi curtec de 68,5 L. Acesta funcționează perfect

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Da, și oalele emailate sunt potrivite