- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Bună ziua, colegi chimiști. Astăzi am adus un medicament pentru răceală (capsulă) care conține clorhidrat de pseudoefedrină. Sunt 8 capsule într-o cutie. Fiecare capsulă conține 90 mg de pseudoefedrină, totalizând 0,72 grame. Este foarte ieftin, la 1,5 USD. Iată care sunt ingredientele sale: Fiecare capsulă conține 90 mg de clorhidrat de pseudoefedrină. mg, maleat de clorfeniramină (clorfeniramină) 4 mg. Materialele auxiliare sunt: amidon, zaharoză, hidroxipropil metilceluloză, polimer de etilceluloză, material spray uscat galben Opadry, material spray uscat roz Opadry. Cum pot maximiza extracția?
Pașii mei proprii de extracție sunt: se deschide capsula - se înmoaie în etanol 99% - filtrare prin aspirație - se evaporă filtratul la extract - se adaugă apă rece la extract (va apărea clei) - filtrare prin aspirație - se reglează filtratul la PH12+ alcalin și apoi se extrage, (xilen ) Se usucă extractul - după uscare, se trece în gaz clorură de hidrogen (pH-ul ajunge la aciditate) - se filtrează cu aspirație pentru a obține pulbere albă de clorhidrat de pseudoefedrină. Dar am încercat mai multe extracții și nu am obținut decât foarte puțină pseudoefedrină. Există vreo modalitate de a crește randamentul?
Pașii mei proprii de extracție sunt: se deschide capsula - se înmoaie în etanol 99% - filtrare prin aspirație - se evaporă filtratul la extract - se adaugă apă rece la extract (va apărea clei) - filtrare prin aspirație - se reglează filtratul la PH12+ alcalin și apoi se extrage, (xilen ) Se usucă extractul - după uscare, se trece în gaz clorură de hidrogen (pH-ul ajunge la aciditate) - se filtrează cu aspirație pentru a obține pulbere albă de clorhidrat de pseudoefedrină. Dar am încercat mai multe extracții și nu am obținut decât foarte puțină pseudoefedrină. Există vreo modalitate de a crește randamentul?