nu-mi place să adaug detalii, deoarece indiferent de forum există întotdeauna un argument uriaș și firul este urmărit lateral....., dar CA EXPERIMENT DE GÂNDIRE dacă ați avea meth racemic și n-izopropilbenzilamină (achiral) cum ar fi prezența n-iso efect rezoluția optică. de asemenea, două sfaturi rapide, având în vedere că mă pregătesc să aflu că, în ciuda faptului că este polar din punct de vedere tehnic, dcm este un solvent acceptabil pentru baza conjugată? și există un raport între cantitatea de acid tartric și baza liberă? sau este acceptabilă orice cantitate peste SUFICIENT? Am aceste întrebări încă după aproximativ un an și jumătate încercând să dau seama de acest lucru. și adevărul să fie spus sunt destul de sigur că știu răspunsul.... dar nu vreau să repet greșelile făcute în timpul celei mai grave (și prima mea) extracții a/b din lume (voi explica dacă sunt întrebat), vreau să clarific înainte de a începe.... atenție totuși, dacă răspundeți la o întrebare probabil voi începe să vă întreb despre fiecare întrebare pe care am avut-o vreodată cu privire la chimie ...