Question rezoluție din nou

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Hei, cine îmi poate explica exact cum să separ izomerul d-meth de meth racemat? Nu sunt foarte deștept din instrucțiunile descrise... poate cineva care a făcut-o singur să-mi explice cum a făcut-o?
pot pur și simplu să las racematul de meth să reacționeze cu acidul d-tartaric și metanolul sub căldură și să le separ într-o pâlnie de separare? Una dintre cele două faze conține apoi izomerul d, pe care îl las să cristalizeze pe măsură ce metanolul se evaporă? dacă da, ce fază conține izomerul d? Din păcate, nu am la dispoziție decât puține substanțe chimice.
Aș fi extrem de recunoscător dacă cineva și-ar face timp să mă ajute ca începător în chimie... poate cineva îmi va trimite un mesaj? funcționează doar cu baza liberă sau și cu hcl?
Am comandat acid d-tartaric din China, cum pot afla dacă este într-adevăr acid d-tartaric? De fapt, sunt sigur că numărul CAS este cel corect.
V-aș fi foarte recunoscător.
Cu stimă

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
426
Aveți metamfetamină racemică freebase. Se toarnă acid L-(+)-tartric. Se va forma o sare. Această sare este L-metanfetamina tartrat. Filtrați soluția în vid. Tartratul de L-metamfetamină va rămâne în hârtia de filtru. În flaconul de mai jos veți avea D-metamfetamină freebase. Se gazează cu gaz HCl și se obține D-meth HCl.

În teorie. În practică, s-ar putea să fie necesară sărarea cu acid L-(+)-tartric de mai multe ori pentru a elimina cea mai mare parte din L-meth. Produsul rezultat nu va fi nici D-meth pur în întregime, dar în mare parte D-meth.

De asemenea, trebuie să înțelegeți nomenclatura acidului tartric. Acidul D-tartaric nu este același cu acidul d-tartaric (cu d minuscul). Este destul de confuz și complicat. Aceasta este cheia:
Acid L-(+)-Tartaric (denumire modernă) = acid L-tartaric = acid d-tartaric (denumire veche) = ieftin, natural, accesibil
Acid D-(-)-Tartaric (denumire modernă)= acid D-tartaric = acid l-tartaric (denumire veche)= scump, sintetic, greu de obținut

Trebuie să utilizați și să analizați prefixele acid L-(+)-tartric și acid D-(-)-tartric.
Acidul L-(+)-tartric va săra L-metamfetamina, iar acidul D-(-)-tartric va săra D-metamfetamina ca sare de tartrat.

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
l acidul tartric a fost numit mai devreme acid d tartric?

cum pot gaz cu hcl?
Sau este suficient să amestecați și să amestecați?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
426
Nu! Trebuie să vedeți diferența dintre litera minusculă s "d"/"D" și "l"/"L". Acestea înseamnă lucruri diferite.
Acidul L-(+)-tartric (cu majuscule "L") este același lucru cu acidul d-tartric (cu minuscule "d").
Acidul D-(-)-tartric (cu majuscule "D") este același cu acidul l-tartric (cu minuscule "l").

Denumirile cu minuscule sunt vechi și nu prea se mai folosesc. Cu excepția unor descrieri de sintetizatoare, ceea ce face totul foarte confuz. Contextul este complicat și are de-a face cu diferite sisteme de denumire a moleculelor în trecut și acum, în funcție de modul în care sunt desenate sau de modul în care rotesc lumina polarizată.

Există o descriere excelentă a modului de generare și utilizare a gazului HCl uscat pe acest site. Utilizați funcția de căutare.