Sinteza 1-fenil-2-propanonei (P2P) folosind anilină

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Acest articol vă oferă un proces de sinteză P2P cu costuri reduse, condiții blânde și randament ridicat, iar condițiile sunt ușor de scalat. doar că nu știu dacă anilina materie primă este reglementată în alte țări, dar este destul de ieftină în țara mea, doar aproximativ 1 dolar american pe kilogram.
Proiectarea procesului necesită utilizarea unor instrumente avansate, care pot să nu fie prietenoase cu atelierele de familie, și se recomandă ca fiecare să o îmbunătățească singur.
Introducerea procesului:
Acest proces utilizează anilină și nitrit de sodiu în prezența acidului clorhidric pentru a prepara benzen diazoniu prin reacția de diazotizare și utilizează acid tetrafluoroboric (HBF4) pentru a săra diazobenzenul pentru a obține tetrafluoroborat de diazobenzen solid. În prezența acetatului de sodiu anhidru (AcONa), tetrafluoroboratul de diazobenzen este catalizat de oxidul cupros (Cu2O) și reacționează cu acetatul de izopropenil (IPA) fără solvent pentru a prepara 1-fenil-2-acetonă.
5KeW8BDPU3

Deoarece engleza mea nu este foarte bună, acest articol este tradus de Google, vă rog să mă iertați dacă gramatica nu este perfectă.

Pași practici:

Fabricarea tetrafluoroboratului de fenildiazoniu:
-Dacă anilina dvs. este galbenă, vă rugăm să adăugați o cantitate mică de pulbere de zinc la anilină și să o utilizați după distilare.
-Un aparat de 2000ml.
-Adaugați 450,6ml37% acid clorhidric și 652,18ml apă ultrapură, amestecați.
-Adaugați 165,54g de anilină,continuați să amestecați.
-Răciți sub 5°C.
-Adaugați o soluție formată din 125,69g de nitrit de sodiu anhidru și 166,01ml de apă ultrapură picătură cu picătură sub agitare, și mențineți temperatura sub 5°C.
-După adăugare, temperatura a fost menținută între 3°C și 5°C și reacția a fost agitată timp de 40 de minute.
-Dizolvați 142,77g de acid boric anhidru (H3BO3) în 462,45927ml de acid fluorhidric 40% (HF-H2Oaq40%) pentru a obține acid tetrafluoroboric, mențineți agitarea între 3°C și 5°C și adăugați la dispozitiv.
*1
-Se oprește agitarea și se menține temperatura timp de 2 ore.
-Se filtrează prin aspirație amestecul de reacție.
-Se folosesc pe rând acești solvenți pentru a clăti solidele din pâlnie: 80 ml de acid tetrafluoroboric produs prin metoda de mai sus diluat la un volum de 356 ml, 356 ml de etanol 50%, 356 ml de etanol 95%, două părți de 356 ml de eter anhidru.
-Se usucă solidul într-un liofilizator sau se utilizează o etuvă cu vid la 36 °C.
-Se obține o pulbere albă de sare de fenil tetrafluoroborat de diazoniu, randamentul este de aproximativ 90%.

Prepararea 1-fenil-2-propanonei (P2P):
-Un aparat de 2000 ml.

-Se adaugă acetat de sodiu anhidru (AcONa) 528,81g, oxid cupros (Cu2O) 33,90g, acetat de izopropenil (IPA) 1423,73ml, se agită.
-Se continuă agitarea, se adaugă 447,46g de tetrafluoroborat de diazoniu solid preparat în etapa anterioară la temperatura camerei și se controlează temperatura să nu depășească 40°C.
-După adăugare, se menține temperatura la 37°C până la 38°C și se agită timp de 6 ore.
-Se filtrează prin aspirație amestecul de reacție.
-Se clătesc solidele din pâlnie cu 250 mL de diclormetan (CH2Cl2) și se combină în filtrat.
-Evaporați diclormetanul cu ajutorul unui evaporator rotativ.
-Lichidul rămas se distilează sub presiune redusă, iar fracțiunea de la 0,27kPa/70°C la 72°C se colectează sub monitorizarea unui vacuummetru Pirani.
-Se obține 1-fenil-2-propanonă (P2P), randamentul fiind de aproximativ 91%.

Precauții:
-*1:Procesul de dizolvare a acidului boric anhidru în acid fluorhidric 40% pentru a produce acid tetrafluoroboric este foarte exotermic, ceea ce poate provoca ciocnirea soluției. Se recomandă pre-congelarea acidului fluorhidric 40% și atenție la temperatură în timpul amestecului. În plus, această operațiune nu trebuie efectuată cu niciun recipient din sticlă, altfel recipientul dvs. va fi corodat și dizolvat și va elibera gaz foarte toxic, puteți utiliza orice recipient din plastic pentru prepararea acidului tetrafluoroboric.
Sarea de fenil tetrafluoroborat de diazoniu preparată în reacția din prima etapă se va deteriora într-o zi sau două dacă este plasată în aer. Dacă trebuie depozitată pentru o perioadă lungă de timp, vă rugăm să o închideți într-un recipient, să înlocuiți atmosfera de azot sau argon și să o introduceți în frigider. A se păstra la o temperatură sub -20°C.
-În ambele reacții vâscozitatea este prea mare pentru ca agitatorul magnetic să funcționeze, vă rugăm să utilizați un agitator aerian pentru agitare.

Datele compusului:
1-fenil-2-propanonă 1H-NMR δ:2.14(s,3H,CH3),3.69(s,2H,CH2),7.19(s,1H,PhH),7.28(s,1H,PhH),7.31(s,1H,PhH),7.33(s,1H,PhH),7.34(s,1H,PhH)
1-phenyl-2-propanone 13C-NMR δ:29.23(CH3),51.05(CH2),206.36(CO),134.31,129.41,128.76,127.08

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Aveți o referință pentru acest post?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Da, am făcut-o, dar link-ul către material a expirat și este un document integral chinezesc, care nu este inclus în domeniul de aplicare al SCI.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Ați încercat această metodă?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Da, am pus în aplicare prima etapă a acestei reacții și am obținut o cantitate mare de pulbere de sare de fenil tetrafluoroborat de diazoniu, conform așteptărilor, dar la acel moment laboratorul nu dispunea de condiții de uscare adecvate, nu exista liofilizator, iar cuptorul de uscare în vid a fost, de asemenea, înlocuit de mine. O parte din solventul de spălare finală nu a funcționat, așa că nu am putut implementa reacția din etapa a doua, care necesită condiții anhidre mai stricte. Pulberile de tetrafluoroborat de diazoniu-fenil produse au devenit maro închis și s-au deteriorat după ce au fost puse la aer timp de o zi sau două. Operațiunile și măsurile de precauție pe care le-am furnizat mai sus provin toate din îmbunătățirea operațiilor mele efective, iar literatura de specialitate nu oferă de fapt atât de multe detalii. când condițiile vor fi favorabile, voi pune în aplicare a doua etapă a acestui plan.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Mult noroc și împărtășiți noi rapoarte.

Cunoașteți o metodă de sinteză a acetatului de izopropenil?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Acetatul de izopropil (CAS108-22-5) este un parfum utilizat frecvent, care este utilizat pe scară largă ca solvent în anumite domenii. Acesta poate fi achiziționat direct în cantități mari în țara mea, iar prețul este într-un interval acceptabil, așa că nu l-am considerat Cum să sintetizez această substanță, dar ar trebui să fiu capabil să găsesc brevetul procesului de sinteză al acestei substanțe.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Da, dacă puteți împărtăși metoda de sinteză a acetatului de izopropenil cu gaz ceten și acetonă.

madmaximus

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Este o problemă dacă se utilizează anilină lichidă în loc de pulbere

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Anilina este inițial un lichid, iar cele utilizate sunt, de asemenea, lichide.

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
Ați avut succes cu această reacție?

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Sincer, îi admir pe toți cei care încearcă acest lucru singuri pentru că anilina este cancerigenă și HF este una dintre cele mai malefice substanțe existente. De asemenea, mă întreb, undeva unde aceste lucruri sunt ușor accesibile ar trebui să existe alte substanțe chimice ușor de obținut care pot fi prelucrate într-un mod dovedit fără condiții riguroase anhidre și alte fantezii la P2P sau chiar mai departe. Având acces la echipamente care fac posibile reacții anhidre pe scară largă, m-aș gândi mai degrabă la reacții de tip Grignard.
Dar respectați și fiți în siguranță, este o situație înfricoșătoare.

btc150000

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Domnule, ați reușit? Vă rog să-mi răspundeți, deoarece acest lucru este important pentru mine. vă mulțumesc