- Reaction score
- 112
Nu pot spune pentru întreaga UE, dar în județul nostru mic, aparatele de vid sunt greu de obținut fără întrebări suplimentare. Așadar, a trebuit să cumpăr un Büchner de pe eBay.
O altă problemă a fost o pompă. Știu, unii oameni folosesc compresorul de aer al mașinii ușor modificat. Dar am găsit o altă soluție: pompa de vid electrică fabricată în China - AJK-B12A2801, mult mult mai elegantă și compactă.
Aceasta este o pompă care, potrivit producătorului, este utilizată pentru ventilatoare și echipamente medicale similare.
Sursă de alimentare: DC 12V, 750mA
Presiunea vidului: <70 kPa
Volum: >4,5L/min
Producătorul promite cel puțin 700 de ore de lucru.
Conectorul de ieșire prezintă, astfel încât să îl puteți conecta la capotă cu ușurință.
O astfel de pompă puteți cumpăra cu ușurință prin Ali Express.
Chiar dacă am furtunuri adecvate specificate pentru ca vid, pentru teste am decis să folosesc furtunuri normale de silicon 8/12 și 4/8, și însoțite de filtru 7 - 10 µm funcționează perfect.
Pompa, adaptorul de alimentare AC 220 la DC 12, furtunurile mi-au golit portofelul pentru 20 EUR.
Pentru Bunsen-ul cu ieșire de 10 mm aveți nevoie de furtun de 8 mm.
Salutări.
O altă problemă a fost o pompă. Știu, unii oameni folosesc compresorul de aer al mașinii ușor modificat. Dar am găsit o altă soluție: pompa de vid electrică fabricată în China - AJK-B12A2801, mult mult mai elegantă și compactă.
Aceasta este o pompă care, potrivit producătorului, este utilizată pentru ventilatoare și echipamente medicale similare.
Sursă de alimentare: DC 12V, 750mA
Presiunea vidului: <70 kPa
Volum: >4,5L/min
Producătorul promite cel puțin 700 de ore de lucru.
Conectorul de ieșire prezintă, astfel încât să îl puteți conecta la capotă cu ușurință.
O astfel de pompă puteți cumpăra cu ușurință prin Ali Express.
Chiar dacă am furtunuri adecvate specificate pentru ca vid, pentru teste am decis să folosesc furtunuri normale de silicon 8/12 și 4/8, și însoțite de filtru 7 - 10 µm funcționează perfect.
Pompa, adaptorul de alimentare AC 220 la DC 12, furtunurile mi-au golit portofelul pentru 20 EUR.
Pentru Bunsen-ul cu ieșire de 10 mm aveți nevoie de furtun de 8 mm.
Salutări.