- Reaction score
- 1
Conform titlului: Am încercat să elaborez o sinteză stereo-selectivă, dar m-am blocat într-un punct în care trebuie să elimin un carbonil. Transformarea acestuia într-un alcool ar duce la dispariția obiectivului de selectivitate. Acum, oriunde caut informații, sunt doar oameni care avertizează că preferă orice altă cale și avertizează cu privire la proprietățile cancerigene ale hidrazinei (+ menținerea acesteia la 200+°C, în timp ce este suficient de volatilă chiar și la temperatura camerei + soluție de KOH clocotită). Extinderea la o scară de 100+g pare ceva ce foarte puțini oameni ar face: există o modalitate de a nu muri? Nici eu nu am un laborator, așa că nu pot face asta nici măcar sub o hotă (ei bine, tot trebuie construită, dar din motive de buget o hotă se adaugă de obicei doar atunci când ai nevoie de ea)
O alternativă ar fi Clemmensen, dar necesită mercur. Serios, cum aș putea să scot oxigenul ăla nenorocit fără să trebuiască să scriu un testament pentru orice eventualitate?
O alternativă ar fi Clemmensen, dar necesită mercur. Serios, cum aș putea să scot oxigenul ăla nenorocit fără să trebuiască să scriu un testament pentru orice eventualitate?