Question 3cmc prosím, prezrite si moju syntézu

freedum

Buying through escrow
New seller
Language
🇬🇧
Reaction score
52
Deals
1
Dobrý deň, bol by som rád, keby ste mi poskytli konštruktívne pripomienky k mojej ceste syntézy. Ak môžete odporučiť nejaké praktické zmeny alebo ak sa vám niečo nezdá, buďte pripravení vysvetliť, prečo by ste niečo zmenili.

**Príprava:**
1. **Príprava roztoku NaOH:** Rozpustite 90 g NaOH v 100 ml vody. Túto zmes nechajte cez noc zmraziť.

**Postup syntézy:**

**Fáza 1: v reaktore pomocou miešadla nad hlavou**
- Pridajte 100 g 2b3c a rozpustite ho v 300 ml etylacetátu, pričom 2 minúty prísne miešajte.
- Pridajte vopred pripravenú, ľadovo studenú zmes NaOH a miešajte ďalšie 2 minúty.

**Fáza 2: Exotermická reakcia**
- Postupne pridajte 150 g MA HCl, čím spustíte exotermickú reakciu, pri ktorej sa teplota zvýši približne na 30 °C. Počas tejto fázy pokračujte v miešaní.

**Fáza 3: **
- Pokračujte v miešaní za súčasného zahrievania, aby ste udržali konštantnú teplotu približne 37 °C počas 2 hodín.

**Fáza 4: Odstránenie nečistôt** reaktor/separačný lievik

- Do reaktora pridajte 300 ml vychladenej deionizovanej vody a 2 - 3 g jedlej sódy. Dôsledne miešajte 1 minútu, potom vodu vypustite, aby ste odstránili "špinavú" vodu spolu s rozpustnými nečistotami. Pridajte do oddeľovacieho lievika a odstráňte vrstvu vody. Proces premývania opakujte podľa potreby ešte jeden alebo dva razy, aby ste dosiahli olej bez veľmi silného zápachu rozpúšťadla.

Fáza 5 **Čistenie sušením:**
Premytý olej nalejte do kadičky a pridajte do nej bezvodý síran sodný ako sušiace činidlo, ktoré absorbuje všetku vodu. Pokračujte v pridávaní sodíka, kým sa už nebude zhlukovať a neuvidíte voľne tečúce kryštály.
- Keď už v oleji nie je žiadna voda, použite vákuovú filtráciu na odstránenie bezvodého síranu sodného a všetkých zvyšných častíc. Preneste späť do čistej suchej kadičky.

Fáza 6 **Okyslenie:**
- Pripravte si zmes 100 ml acetónu a 100 ml HCl v odkvapkávacom lieviku
- Kádinku s teraz suchým olejom umiestnite do ľadového kúpeľa, aby sa udržiavala teplota okolo 10 °C.
- Pomaly pridávajte zmes kyselín do oleja, kým nedosiahnete pH 6, a sledujte, či sa nezráža.
- Kadičku s práškom 3 cmc uložte na noc do mrazničky.

**Záverečné premývanie:**
- Nasledujúci deň zmyte nečistoty z prášku studeným acetónom, naším cieľom je prášok zbavený zápachu rozpúšťadla.

Mehdi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Môžete mi ukázať konečný výsledok?

Alpino [ B.H.M.]

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
98
Deals
20
Fáza 6 **Okyslenie:**

- Pomaly pridávajte zmes kyselín do oleja, až kým nedosiahnete pH 6, pričom sledujte, či nedochádza k zrážaniu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zrážanie nie je potrebné robiť pred uvedením do chladu, takže ak ich nevidíte, dajte to do chladu a pozrite sa po niekoľkých hodinách, mala by to byť plná nádoba, ak ani potom neviem, či sa niečo objaví

Jesse_Pinkman_

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
74
Prečo odstraňovať vodu z voľnej bázy? Keď pri acidifikácii kvapkáte 37%hci, stále máte vo vnútri opäť vodu.
Nemá to žiadny zmysel.
A mimochodom, po acidifikácii odoberám vodnú vrstvu a likvidujem organickú vrstvu.
Vodná vrstva sa umiestni do niekoľkých misiek, aby sa odparila, po niekoľkých dňoch sa vytvoria kryštály.

Kecskebak

Don't buy from me
Resident
Language
🇭🇺
Reaction score
2
Freedum To je geniálne! Mám otázku. Čo je to MA HCL?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Myslí si, že má na mysli metylamín HCL.