- Reaction score
- 7
Budem stručný - zdá sa, že obvyklý postup "premývajte acetónom, kým nezmizne červená farba" už NEfunguje pri 30 mg tabletkách Sudafed (alebo aspoň generickom SudaGeste). Červený povlak nie je oxid železitý, skôr je to červené jazero hliníka č. 40, ktoré, ako vám môžem osobne povedať, nie je v acetóne zvlášť rozpustné. JE rozpustný vo vode aj v bezvodom etanole, hoci by nemal byť - podľa môjho výskumu by mal byť rozpustný len v suchom EtOH v množstve 0,001 g/100 ml. V praxi je však v suchom EtOH rozpustný natoľko, že moje kryštály pseudoefedrínu hcl sú celé červenoružové.
Každopádne, pointa je, že mám tonu kryštálov PE hydrochloridu, ktoré sú všetky kontaminované touto látkou a mám problém ich oddeliť - má s tým niekto skúsenosti? Alebo prípadne, má niekto skúsenosti s kontamináciou červenou č. 40 a redukciou moskovskou cestou (I2 + červený fosfor) a či mi to neznečistí konečný produkt?
Každopádne, pointa je, že mám tonu kryštálov PE hydrochloridu, ktoré sú všetky kontaminované touto látkou a mám problém ich oddeliť - má s tým niekto skúsenosti? Alebo prípadne, má niekto skúsenosti s kontamináciou červenou č. 40 a redukciou moskovskou cestou (I2 + červený fosfor) a či mi to neznečistí konečný produkt?