@BrownRiceSyrup
@G.Patton
S metódou, ktorú som uverejnil vyššie, som mal v skutočnosti veľký úspech; od uverejnenia mojej odpovede v tomto vlákne som mal čas experimentovať.
Nemal som však to šťastie dostať do rúk sasafrasový olej, takže sa nemôžem vyjadriť priamo k postupu, avšak pri skúmaní postupu som zistil, že esenciálny olej, ktorý som si vybral, sa spracováva oveľa ťažšie a dokonca mi bolo povedané, aby som to vzdal, keď som požiadal o pomoc. Výťažky frakčnej vákuovej destilácie boli slabé a frakcie boli podľa mňa príliš blízko pri sebe.
Nakoniec som olej rozdelil do 1l fliaš z číreho skla a strčil som ho do mrazničky v byte, myslím si, že spočiatku sa nič nedialo, pretože v malej chladničke takmer nič nebolo, takže si myslím, že teplota nebola dostatočne nízka. Nemal som ani kryštál s osivom.
Asi po 2 týždňoch sa z oleja vytvorila biela zrazenina, ktorá bola pozorovaná zhlukovitá a plávajúca, navyše sa na stenách jednej z fliaš, ktorá bola umiestnená v mrazničke vo vodorovnej polohe, vytvorili malé kryštáliky. Olej z vodorovnej fľaše sa rýchlo prelial do inej nádoby, fľaša sa uzavrela pri izbovej teplote a kryštáliky sa opäť premenili na kvapalinu. Ostatné fľaše sa vybrali a olej sa veľmi pomaly prelieval, aby sa vo fľašiach zachovala látka podobná spermiám. Fľaše sa nechali opäť zohriať na izbovú teplotu a látka sa v nich roztopila (aby sa zozbierali všetky zmrznuté časti bielej zrazeniny, ktorá teraz zostala, ale tiež sa pozorovala vytvorená v malých množstvách na stenách fliaš).
Veľmi ľahký, teraz už tekutý olej sa spojil do jednej menšej sklenenej fľaše a umiestnil sa na ďalších 10 alebo viac dní do zasranej mrazničky... Olej sa opäť rozdelil do 1 l a všetky fľaše sa umiestnili vodorovne.
Predstavte si to prekvapenie, keď sa po tomto čase otvorila mraznička, našlo sa viac mliečnej zrazeniny plávajúcej vo fľašiach s olejom a malá fľaša, v ktorej bola látka spojená, bola takmer úplne pevná a vykryštalizované krásne tvary po celej vnútornej stene, na ktorej bola položená.
Môžem dať len jednu radu, ktorá bola predmetom diskusie vo vlákne, na ktoré som vás odkázal; látka, ktorá mi vykryštalizovala, tak účinne urobila, až keď bola oddelená od materského oleja. Biela mliečna látka, ktorá z olejov vymŕza, sa nelepí na dno ani na steny, možno vo vyšších koncentráciách by sa prilepila, u mňa jednoducho pláva a treba dávať veľký pozor, aby sa olej dekantoval a nevylialo sa s ním mlieko. Oddelila som takmer všetko a keď bude čas, budem robiť ďalšie testy, určite by som chcela olej zamraziť a skúsiť separáciu odstredivkou, avšak jednoducho nemám čas skúšať toto "malé" množstvo látky dostať von a hrať sa s ním, keďže mám zákazníkov, ktorých musím uspokojiť vo väčšom meradle. Keď budem mať trochu času, budem to skúmať ďalej, mám nejaké fotky, možno vytvorím vlákno, aby som to vrátil tejto komunite. S lepším vybavením sa k tejto metóde určite vrátim, pretože potom by sa to možno oplatilo vo väčšom meradle.