BMK Glycidát na P2NP na amfetamín sulfát s katalyzátorom Urushibara

Jesse_Pinkman_

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
74
Ahoj ľudia
Pozrel som si teraz nejaké Vlákna a nenašiel som nič o syntéze amfetamínu pomocou urushibara (chlorid nikelnatý a prach zinku(napríklad)
Prečítal som si, ako previesť Bmk glycidát na bmk olej, dobré informácie, ktoré som predtým nevedel.
Chcel by som však vyskúšať spôsob bez chloridu/nitrátu ortuťnatého.
NaBH4/CuCl2 je jednou z možností, ale lepšie vo veľkom meradle. Je to rovnaké aj v prípade NiCl₂?
Viem, výťažok by nemal byť taký dobrý ako Al/Hg, ale bmk nie je veľmi drahý, môžem ho dostať za cca 70 USD za kilo, takže aj keby bol výťažok len 30 %, nebolo by to také zlé, ako sa zdá.
Našiel som tieto informácie o tejto trase:
(Možno tam sú nejaké nápady, ako to urobiť lepšie)

Rozpusťte 4,0 g hydrátu chloridu nikelnatého (svetlozelené kryštály) v 75 ml 95 % etanolu s miešaním a zahrievaním na 50 °C. Po rozpustení soli odstráňte miešadlo a pridajte 1 ml vody a 1 ml konc. HCl.1 Počas roztoku pri 50 °C pomaly pridávajte 5 g bežnej Reynoldsovej fólie natrhanej na pásiky 0,25 x 1,0 palca v dávkach po 1 g za ručného miešania. Hliník bude POMALU reagovať s niklovou soľou za vzniku kovového Ni(s) prostredníctvom metatézy ako tmavosivý kusový prášok, ktorý sa usadí na dne. Počas reakcie dochádza k jemnému šumeniu vodíka. Hliník pridávajte takou rýchlosťou, aby sa udržiavalo stabilné šumenie a teplota sa udržiavala približne v rozmedzí 50 °C. Upozorňujeme, že to môže trvať až dve hodiny! Na konci pridávania Al by sa mala uvoľniť všetka zelená farba z niklovej soli. Ak nejaké sfarbenie zostane, pridajte ďalší gram hliníka a počkajte, kým sa roztok vyčíri. Vysrážený nikelový prášok sa pridal do 100 ml 20 % roztoku NaOH a ručne sa miešal pri 60 °C počas 30 minút. Prebytočný NaOH sa dekantuje a nikel sa premyje 5 x100 ml alikvótami destilovanej vody, aby sa odstránil prebytok zásady. V tomto momente je niklový katalyzátor Urishubara pripravený na redukciu.

Rozpustite 5 g čistého fenylnitropropénu v 50 ml etanolu a pridajte k roztoku Ni.2 Teraz pomaly pridajte 3 ml konc. HCl3 a 1 g rozdrveného hliníka za ručného miešania. Hliník sa bude pomaly rozpúšťať za intenzívnejšieho šumenia vodíka ako v prvom kroku. Na začiatku je nevyhnutné udržiavať dobré miešanie sklenenou miešacou tyčinkou. Pokusy o magnetické miešanie budú mať za následok frustráciu, pretože nikel je feromagnetický a prilepí sa na miešadlo, čím sa zabráni vystaveniu povrchu potrebnému na redukciu. Po rozpustení hliníka pridajte ďalšie tri mililitre HCl a jeden gram Al. Opakujte pridávanie kyseliny a Al, kým sa nepridá 10 gramov Al a približne 30 ml HCl. Hliník reaguje pomaly. Očakávajte, že pridávanie bude trvať približne šesť hodín, dlhšie, ak teplota klesne pod 50 °C. Neustále miešanie ku koncu nie je potrebné, stačí zmes občas poriadne premiešať.

Po pridaní všetkého hliníka, ktorý sa z väčšej časti rozložil, pomaly prilievajte roztok 30 g NaOH v 100 ml H2O za opatrného miešania. Používajte ochranné okuliare a buďte opatrní! Neutralizácia zásad je vysoko exotermická! Za 30 minút sa všetok hliníkový kal rozpustí v spodnej vodnej vrstve a na vrchu sa usadí pekná oranžová vrstva alkoholu páchnuca po amíne. Nikel sa v NaOH nerozpúšťa, takže zostane plávať medzi oboma vrstvami, ale to nepredstavuje vážnejší problém. Koniec koncov, nie je jedovatý ako ortuť alebo niečo podobné! Teraz dekantujte vrchnú oranžovú organickú vrstvu a vydestilujte alkohol až na oranžový zapáchajúci sirup úplne inej vône ako P2NP. Rozpustite tieto dobroty v acetóne a pomaly pridávajte kyselinu sírovú, aby sa zrazil síran amínový. Voila!!!!!! asi 3 g svetložltého amfetamín sulfátu.

Toto je veľmi malý rozsah a chcel by som to vyskúšať, ale stále ma zaujímajú významy od iných ľudí, ktorí majú skúsenosti s takýmito vecami.
Som nováčik a som len na začiatku, aby som pochopil všetko, čo som čítal posledné dva mesiace. Som pripravený, mám všetko vybavenie, ktoré je potrebné, ale skôr ako začnem, chcel by som získať čo najlepšie knowlegde.
Takže vás vítam v mojom prvom vlákne.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Dobrý deň, na začiatok vám odporúčam sledovať už opísané syntézy na našom fóre. Je tam zhrnutie o syntéze amfetamínu. Môžete začať od Al/Hg spôsobu. Podľa môjho názoru je to najlepšia možnosť pre nováčika.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Zaujímavé :) Je šanca, že by ste mohli zverejniť pôvodný zdroj tejto cesty?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Vďaka, našiel som tam aj veľa ďalších užitočných odkazov.