kryštalizácia

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Dobrý deň, som nový používateľ na tomto fóre a chcem vás požiadať o pomoc
vyrobil som metkatinón použitím psuedefedrínu, kmno4 ako oxidantu a vody ako rozpúšťadla, znížil som hladinu ph na 5,5 pomocou hcl, získal som asi 700 ml celkovej hmotnosti (áno, všetko som prefiltroval a myslím tým, že som získal 700 ml číreho tekutého metkatinónu).
Všetko som vložil do pyrexovej misky, zapol sporák na 60-70 stupňov Celzia a odparil všetku vodu, zostalo mi asi 10 ml hustého slizu (bielej/žltkastej farby).
Môže mi niekto pomôcť a povedať, ako to ďalej kryštalizovať do formy hcl?
Niečo som niekde pokazila? Ak áno, mohli by ste mi to prosím povedať.

Ďakujem za akúkoľvek pomoc

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
mali by ste vyskúšať acetónový blesk
čo znamená, že na hustú kašu nalejte studený acetón (ak nie je príliš neskoro) a kryštály by sa mali rozpadnúť z roztoku
ak syntéza nebola pokazená od začiatku
mali by ste si prečítať návody na kryštalizáciu na fóre (napr. kryštalizácia mefedrónu)
ALEBO
nechajte roztok pomaly odparovať
povedzte nám, ako to ide
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/equipment/rextal.acidbase.html < dobré čítanie

Last edited:

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Nechal som ju pomaly odparovať a zostala mi akási pasta, nevidel som, že by sa tvorili kryštály, pasta mi pripomínala amf, ale iným spôsobom. Pasta bola čoraz suchšia, rozprestrel som ju na sklenenú dosku a opatrne som ju sušil v rúre pri 60 stupňoch C , za neustálej kontroly, zostal mi nejaký biely/žltý suchý prášok, ktorý sa veľmi ľahko chrúmal, vzal som si 100 mg insuflačnou cestou a cítil som sa rýchlo/ trochu euforicky. Je zvláštne, že nevidím vizuálne lesklé kryštáliky, ale keď ho chrúmem, počujem praskanie, takže si myslím, že je to hcl forma (môžem sa mýliť). ďakujem veľmi pekne, veľmi si cením vašu radu s technikou studeného acetónu a čoskoro ju vyskúšam (zdá sa, že je to oveľa rýchlejší spôsob získavania kryštálikov).

Btw myslíte si, že ten prášok, ktorý som dostal, je metkatinón? bolí z neho nos takmer rovnako ako z metamfetamínu.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Ak ste použili syntézu erowid avšetko fungovalo v poriadku, potom áno, je to metkat
Predpokladám, že by ste už mali cítiť účinky
Ako ste vyextrahovali pseudo?

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Biele pseudotablety som nasypal do nádoby naplnenej 150 ml destilovanej vody a zahrieval som ju v mikrovlnke, kým roztok nedostal 70 c, potom som počkal, kým vychladne, oddelil som číry obsah cez dvojitý kávový filter do druhej nádoby a proces som zopakoval s prvou nádobou ešte 2-krát. Zostalo mi asi 400-410 ml pseudo-roztoku (40-50 ml sa stratilo kvôli kávovým filtrom). Uvažoval som o kryštalizácii pseudoroztoku, ale nevidel som v tom zmysel, keďže som používal zriedený roztok kmno4 v druhej nádobe.

8n398k20k280

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Čím by som mohol nahradiť oxidant kmno4?

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Človeče, tieto veci sú všade na nete (stále - žasnem) > jonesova reakcia v chladenom roztoku , ale to zahŕňa mnoho ďalších krokov, vaša najlepšia stávka je chladený roztok kmno4 možno v kyslom roztoku hcl (neverte mi v tom> ak chcete hcl... )
ak ho použiješ pre svoje potešenie, octová vec pomáha.. ale neodporúčam toľko perm (polovica p/eph).. použi skôr 1:4 v octovej perm na sudo.. opäť, octová soľ je nestabilná, ale dá sa vysušiť na "niečo" mastné, ďalšie rekryštalizácie a chladenie môžu pomôcť - neviem , ešte som to neskúšal, nerieš IV túto vec prosím
skúste vysušiť acetón/alky PO získaní sudo/eph v celkom lesklej forme, A potom ho použite v reakcii.
a možno ak sa "zobudíte" (ja nie, nenávidím to), vyrobíte metamf

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Myslím, že Mno2, ale neverte mi v tom. *Možno* bude stačiť akékoľvek oxidačné činidlo, ale za iných podmienok,
skúsil by som h2o2 alebo chlór, ale znejú skratkovito/špinivo... Perm si môžete objednať z rôznych webových stránok, ale pozor na množstvo a clo... ja som im len povedal, že ho používam na čistenie akvária, ale starí colníci tejto veci nerozumejú, ak to nie je bežná colná vec
Buďte opatrní , ako vždy

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Proces rekryštalizácie som neskúšala , pretože som čítala, že organické kyseliny a betaketóny nie sú veľmi stabilné, ale áno: môžete získať nejakú suchú formu.
Naozaj by som si prial, aby takáto jednoduchá syntéza bola možná s hcl a dlhými kryštálmi... Skúsim šťastie ešte raz
Dobré vlákno, dobré fórum.. ospravedlňujem sa za trojitý príspevok, neviem, ako upravovať príspevky

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
152
bkmdma kryštály. Acetón-2ml na grm+H2O 1ml na grm prášku

Attachments

• fCzVsHIqw7.jpg
    fCzVsHIqw7.jpg
    1.9 MB · Views: 166