Konštrukcia dávkového reaktora typu "urob si sám", 200 l

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Ahojte spoločne,

práve som našiel niečo užitočné, aby ste si sami postavili 200 l dávkový reaktor. Je to 200l nerezová tona, ktorá sa dá kúpiť v obchodoch s poľnohospodárskymi potrebami. používa sa na skladovanie mlieka. pre lepšiu izoláciu má 2 steny s vákuom medzi nimi.

ZkI510KLcM

nápad na samotnú nádrž:
0z6d7YQFPa

a pre veko:

Z5qMw7PL1r

nemusíte byť ani veľmi talentovaní, aby ste si to postavili sami.
Nerezová oceľ nie je dokonalá, ale mohla by byť dostatočne dobrá pre väčšinu alebo mnohé prípady použitia a ďalší ohrev by sa mohol aplikovať externe pomocou niečoho ako sporák.

Nie som si istý zváraním nehrdzavejúcej ocele, aké jednoduché to bude, ale nájsť niekoho, kto zvára tie 3 konektory na tonu, nebude ťažké ani drahé.

Našiel som niekoľko použitých za 50-150 €

čo si o tom myslíte vy?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Myslím si, že hlavný koncept je super, ale použitie výstupu produktu na spodnej strane by mi dávalo väčší zmysel + pridanie niečoho, čo spôsobí, že reakčná hmota bude úplne prúdiť cez výstup bez prílišných zvyškov bez toho, aby to ohrozilo miešadlo, by bolo tiež skvelým doplnkom!

Okrem toho by ma zaujímalo, ako by fungovala bežná nehrdzavejúca oceľ pre silné kyseliny? Počul som tu o niekom, kto používal miešadlo z nehrdzavejúcej ocele, ktoré jednoducho zmizlo v kyslom roztoku, ktorý sa pokúšal miešať.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Hľadal som farby odolné voči chemikáliám a našiel som tento... Netuším, či je dobrá alebo nie pre ten 200l reaktor.

Chemicky odolná epoxidová farba vydrží rok v kyseline sírovej a chlorovodíkovej!

Pre aplikácie vyžadujúce výnimočnú chemickú odolnosť, najmä voči kyselinám, palivám a olejom, vyvinula spoločnosť Master Bond EP21AR. Tento dvojzložkový epoxid odoláva drsným, kyslým prostrediam vrátane dlhodobého ponorenia do 96-98 % kyseliny sírovej a 36 % kyseliny chlorovodíkovej počas viac ako jedného roka, či už ide o nátery, obklady, lepenie alebo tesnenie.

S dielektrickou pevnosťou 400 V/mil je EP21AR odolný a stabilný epoxid, ktorý je zároveň vynikajúcim elektrickým izolantom. Jeho koeficient tepelnej rozťažnosti je 45-55 ppm/°C a je použiteľný pri teplotách od -60°F do +275°F. Vytvára vysokopevnostné spoje odolné voči oderu s pevnosťou v ťahu viac ako 10 000 psi, pevnosťou v šmyku viac ako 2 700 psi a pevnosťou v tlaku viac ako 14 000 psi pri teplote 75°F.

EP21AR sa ľahko používa vďaka šetrnému hmotnostnému pomeru zmesi 2:1 a viskozite zmesi 10 000-15 000 cps. Je 100 % reaktívny bez rozpúšťadiel alebo riedidiel a môže sa hladko nanášať v akejkoľvek hrúbke. Tento epoxid má pracovnú životnosť 45 až 55 minút pri teplote okolia pre 200 gramovú dávku a vytvrdzuje pri izbovej teplote alebo rýchlejšie pri zvýšených teplotách. Dobre sa spája so širokou škálou podkladov vrátane kovov, skla, keramiky, cementov, vulkanizovaných kaučukov, dreva a mnohých plastov.

EP21AR je balený v súpravách litrových, štvrťlitrových, galónových a päťgalónových nádob. Široko sa používa v mnohých priemyselných odvetviach vrátane spracovania ropy a chemikálií, údržby a opráv, optiky, spracovania kovov, spotrebičov a elektrotechniky/elektroniky.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Unclen venster rieši problém s náterom vnútra hasiaceho prístroja, hádam by to v tejto nádobe stačilo.
Pekná práca, kamarát .
Dýchať myslenie z krabice!!!
Myslím, že ste pomohli veľa ľudí, aby sa dostali k cieľu tu👍
Inteligentné myslenie,milujem túto komunitu a ako to robí improvizáciu a nápady v otvorenom zaplniť medzery priateľmi tu.pomáhať pri vytváraní hovno možné pre dobro robiť to, čo máme radi.fuck standers. A otvoriť nové dvere spoločne
Realy to voren is working .proud to be part of this
Milujem štartér pre jeho odvahu a oddanosť dosiahnuť slobodu pre každého člena.
Milujem vás všetkých
Toto je sračka, ktorá pomáha ,zdieľanie nápadov.dont držať späť!!! Milujem to🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
A v tomto vlákne o konverzii APAAN na P2P som našiel ďalšie výrobky na ochranu kovových reakčných nádob:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Dobrý deň, bol projekt hotový? Podarilo sa to?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Našiel som totiž relatívne lacný produkt.
Clearnet:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Pekný človek, jediný problém, ktorý tu vidím, by mohla byť nehrdzavejúca oceľ, pretože nie je odolná voči niektorým chemikáliám používaným pri výrobe väčšiny bežných liekov.

Vlastne sme sa prestali rozprávať v tomto vlákne.
Myslím, že posledná vec, o ktorej sme sa snažili diskutovať, bola, ako pokryť nádrže z nehrdzavejúcej ocele, aby boli vhodné na výrobu liekov.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Tiež som si myslel, že to bude ťažké s nehrdzavejúcou oceľou, ale vďaka za rýchlu odpoveď

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
303
Obrovské priemyselné nádrže sa ošetrujú HF (áno, je to paradoxne vtipné), aby sa vytvorila fluoridová vnútorná vrstva, ktorá je vraj odolná voči konc. H2SO4... toto som počul ako praktické opatrenie, ale nikdy som to neskúšal, aj keď som si istý, že je za tým veľa teórie, stačí si urobiť dokumentáciu, vnútorný povlak z polymérneho materiálu má tiež zmysel.