Dobre, urýchlil som proces sušenia v sušičke, ventilátorovej, nastavenej pod 100 stupňov C. (vyzeralo to asi na 80).
Zostalo mi 168 mg špinavého žlto-bieleho zvyšku - s mierne voskovou štruktúrou.
Ak by to bol čistý 2C-B, potom by to znamenalo, že môj výťažok je 16,8 mg na tabletu (inzerovaných 20 mg), čo by bol celkom slušný výťažok 84 %.
Nepochybujem však, že to nie je čistý 2C-B, takže môj výťažok je určite nižší, ale aj tak je to zábavné cvičenie.
Keďže je to mierne voskovité, moja túžba insuflovať to nebude až taká dobrá, takže rozpustím všetkých 168mg do 5ml 0,9% fyziologického roztoku a umiestnim do nosového spreja. Keďže sa rozpúšťa bez problémov, mal by to byť jednoduchý spôsob podávania.
Moje nosové pumpy mi dávajú 30 aktivácií na 5 ml, takže pri 168 mg by som tak získal 5,6 mg tohto zvyšku 2C-B. Dve pumpy by mali byť veľmi slušná dávka.
Druhý obrázok je po pridaní 5 ml 0,9 % fyziologického roztoku - voda má mierne bielu mliečnu farbu a pláva v nej sediment. To je začiatok kontrastu s čírou vodou, ktorá prešla do fázy odparovania.
Takže buď bolo teplo príliš intenzívne a niečo som uvaril v rúre, alebo proces odparovania/sušenia narušil niektoré prídavné látky/spojivá, ktoré boli rozpustné vo vode, a tie teraz vyšli von, alebo niečo v tomto roztoku nemalo rado soľný roztok. Pripúšťam, že čírej vody bolo viac ako 100 ml a tohto soľného roztoku je len 5 ml, ale ani počas sušenia voda nezmenila farbu, takže niečo sa určite stalo.
Možno obetujem ďalších 10 tabletiek, aby som to skúsil znova a zmenil niekoľko vecí.
1. teflónový podnos na sušenie
2. tablety po rozdrvení rozpustiť a pred filtrovaním nechať usadiť, zastaviť skôr, ako sa sediment dostane do filtra.
3. Každé ďalšie premývanie by sa nechalo usadiť.
4. použite menšie množstvo vody (30 ml na jedno premytie, nie 50 ml).
5. Umožniť pomalšie prirodzené odparovanie (kým sa mi nepodarí zohnať niečo, čo by to urýchlilo...)
Každopádne - to je dnešné cvičenie v oblasti filtrácie a odparovania