Som naozaj presvedčený, že informácie týkajúce sa spôsobu syntézy fentanylu a jeho príbuzných analógov by mali byť voľne dostupné. Aj ja som stratil blízkeho priateľa v dôsledku predávkovania fentanylom, viem celkom zreteľne, aké veľké škody to spôsobí rodine. Môj názor je, že ak by boli informácie o tom, ako používať správne pracovné postupy v laboratóriu, všeobecne známe, potom by chemici, ktorí sa o túto tému zaujímajú, mohli aspoň bezpečne bádať (ale ak ste chodili do školy na chémiu, potom by naozaj táto syntéza mala byť pomerne jednoduchá a už by ste mali byť dostatočne oboznámení so správnymi pracovnými postupmi v laboratóriu, aby ste to mohli robiť bezpečne). Takisto, ak by boli informácie o tom, ako správne dávkovať fentanyl, rozšírené, potom by bolo oveľa menej úmrtí na predávkovanie. Táto látka nie je zlá, naozaj si nezaslúži povesť, ktorú získala v našich médiách, je to len veľmi silné opioidné analgetikum, s ktorým treba zaobchádzať s náležitou opatrnosťou. Dôkazy ukazujú, že pri správnom zaobchádzaní je mimoriadne užitočná a bezpečná pri liečbe silnej bolesti. Myslím, že to bol Dioskorides, kto povedal, že "rozdiel medzi liekom a jedom je v dávke", a to v tomto prípade určite platí.
Poznám niekoľko rôznych spôsobov syntézy fentanylu, už som to robil, viem, ako to bezpečne urobiť v laboratóriu, a ak by to moderátori dovolili, bol by som ochotný zverejniť syntézu spolu so všetkými potrebnými laboratórnymi postupmi na jej bezpečné vykonanie.
Nemyslím si, že by sa vedomosti mali niekedy pred ľuďmi skrývať, ale niekedy musia dokázať, že majú aspoň dobré úmysly, než sa s jednotlivcom podelíte o potenciálne nebezpečné informácie.