Nenazval by som btcboss2022 podvodníkom, aspoň nie účelovo. V skutočnosti verím, že sa úprimne snaží, ale je tu problém. Metódy opísané tu na fóre sú vlastne svojvoľné, povedzme, že je vecou náhody, ktorý stereoizomér vykryštalizuje ako prvý a ten bude vo vytvorenej soli v prebytku. Raz to môže byť d- a nabudúce l- a áno, 70 až 30, to je presne to, čo týmto spôsobom dostanete. Ak teraz nemáte polarimeter, aby ste si sami skontrolovali optickú rotáciu (jednoduché), potom dostanete pekné kryštály a keďže videá a príspevky tu vždy tvrdia, že to bude len d-, pomyslíte si: "Super! Kryštály! Musí to byť d-metal!".
Preto si myslím, že nie je správne nazývať btcboss2022 podvodníkom, ak vám nevráti peniaze alebo neposkytne užitočný materiál, no to by bolo niečo iné.
A samozrejme je zrejmý fakt, že d-Meth dobrej kvality, povedzme 85% a viac d- za menej ako 30 €/g nekúpite a to za kg. Keďže úsilie a náklady na výrobu sú jednoducho veľmi vysoké a čokoľvek menšie má z ekonomického hľadiska nulový zmysel.
To isté platí pre akúkoľvek drogu, ktorá sa syntetizuje v tajných laboratóriách. Ak niekto vlastní chemickú továreň, nuž potom to všetko môže vyrobiť takmer za nič, vo vynikajúcej kvalite. Dokázalo sa to pri Imhausen XTC v 80. rokoch, najlepších tabletkách MDMA, aké kedy boli na trhu.
Ak má niekto záujem urobiť video alebo obrázkový návod, ako skontrolovať (približne) optickú rotáciu veľmi jednoduchými prostriedkami dostupnými každému, napíšte mi PM a ja mu poskytnem, čo potrebuje vedieť, len na to nemám čas ani nervy.
Tiež sa mi nepáči, že sa to tvári, akoby Číňania boli častejšie podvodníci ako ostatní, nie je to pravda. Zistil som, že Číňania sú skôr čestní obchodníci s jedinou nevýhodou, že vám nikdy nemôžu vrátiť peniaze, pretože radšej zomrú, než by vrátili prijaté peniaze. Ale sú celkom ochotní kompenzovať v tovare, takže je to potrebné. Podvodníkov alebo priamo zlodejov a lupičov nájdete v Nigérii (samozrejme) v Južnej Afrike (nie čiernych), vo všetkých arabských krajinách (nie-muslimovia sú vždy v hre) a top je Austrália (každý zločin si myslí, že je Ned Kelly znovuzrodený).
Tento zoznam je absolútne subjektívny, ale keďže je odo mňa, vyhlasuje sa za evanjelium