Wordpress je napísaný v jazyku PHP. Jeho pôvodne ide o "systém správy článkov", v ktorom môžete pracovať na blogu a uverejňovať ho v určitých termínoch s komentárom. Podobne ako funguje veľa novín.
Každopádne s určitými pluginmi, ako je woocomerce, z neho môžete urobiť obchod. Ale pretože wordpress je tak často používaný jeho zvyčajne cieľom mnohých hackerov. Ale inak by som povedal, že by to _malo_ byť bezpečné.
Jediná zlá vec je, že niektorí ľudia majú vypnutý javascript, takže wordpress im nemusí fungovať. Pretože áno js je vlákno pre predajcu nemyslím si, že by gov vyložil svoju kartu (použitie zraniteľnosti js enginu prehliadača tor) pre náhodného predajcu, ale hádam by takéto veci použili skôr na chytanie pedofilov alebo teroristov, pretože ak sa ich trik dostane na verejnosť, opraví ho komunita (open source tor).
Povedal by som, že Wordpress je v poriadku aj pre skupinu predajcov, ktorí ho zdieľajú, až na to, že ak plánujete vytvoriť nový trh s bielymi domami, tak by ste sa mali začať starať o to, aby ste nepoužívali js, mali viac skrytých cibuľových služieb (aby ste podporovali viac používateľov naraz), captcha na vyhadzovanie botov...
Peklo veľa ľudí si ani neuvedomuje, koľko bezpečnosti WHM mal. Napríklad dokonca kontrolovali, či vaša požiadavka pochádza z reálnej implementácie prehliadača, dlho mi trvalo, kým som si uvedomil, ako to urobili:
To, čo som urobil, bolo opätovné odoslanie všetkých požiadaviek na ich server a odpovedanie na ne späť. Môžete to použiť na reprezentáciu kompletnej pôvodnej stránky, ale jediný faktor, ktorý zmeníte, je adresa na vklad btc... Jeho v podstate človek v strede. Nie, nikdy som to nepoužil na phishovanie nikoho, len na reasearch. Najprv som použil jednoduchý JAVA server, ktorý len presmerovával dotaz na pôvodný server. To nefungovalo a nemal som tušenie prečo. Keď som to isté skúšal s nginxom, fungovalo to dobre. Potom som zistil, ako to robia... Kontrolovali, či hlavičky začínajú veľkými písmenami podľa definície. Väčšina implementácií mala názvy hlavičiek písané malými písmenami. Ale prehliadač tor a väčšina prehliadačov používala "veľké písmená" názvov napr. "content-type" vs "Content-Type". Takže som použil python raw socket to a vytvoriť si vlastné http fucking reuqests! A fungovalo to ako kúzlo.
Napríklad Dread nemá takúto ochranu, takže by ste mohli ľahko napísať phishingovú stránku pre Dread.
Ako vidíte, v zákulisí sa deje oveľa viac sračiek týkajúcich sa bezpečnosti, ale aj keď predávate asi 20'000 $/deň, veľmi by som sa nebál. Takže sa jednoducho vyblázni a použi wordpress, ale nechaj si to nastaviť profesionálom.