Ako môžem extrahovať z tabliet loratadín a pseudoefedrín?

caydiantak

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Našiel som pseudoefedrín (oveľa viac)loratadín (5 mg) tabletky u nás. Ako z nich vyrobím pseudoefedrínovú soľ?

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
h

Dobrý deň, mali ste riešenie? Mám rovnaký problém

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Loratadín je nerozpustný vo vode. Na namáčanie tabliet môžete použiť etanol alebo metanol, prefiltrovať ich a odfiltrovať niektoré nečistoty, ktoré sú v etanole nerozpustné. Po odparení etanolu pridajte destilovanú vodu a prefiltrujte. Loratadín je vo vode nerozpustný. Prefiltrovaná kvapalina sa upraví na alkalické ph10+, extrahuje sa, vysuší a doplní sa plynným chlorovodíkom. Filtruje sa.

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Dobrý deň, ale potrebujem oddeliť loratadín od pseudoefedrínu, loratadín je nerozpustný vo vode a pseudoefedrín tiež.
Takže neviem, ako to mám urobiť

View previous replies…

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Nečítali ste pozorne moju odpoveď. Efedrín je rozpustný vo vode a etanole. Lorát je nerozpustný vo vode. Po odparení etanolu pridajte vodu a prefiltrujte a na filtračnom koláči zostane loratadín.

emanuel852

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Skvelé ste prasknutý kamarát moja posledná otázka je, či mám nechať etanol odparovať v kadičke nad horákom produkujúcim teplo?

hacke8

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Nie je potrebný žiadny reflex. Stačí odparovať etanol za normálneho tlaku. Nesmie však byť príliš suchý, pretože po pridaní vody sa nedá ľahko rozpustiť. Je to najlepšie ako výživná pôda.