- Reaction score
- 53
Prvýkrát som mal 3,5 g a prvýkrát som mal 5,5 - 6 g, moje potenciálne chyby sú, že moje pH nebolo veľmi dobré, myslím, že možno príliš nízke a môj 4-MMC nebol po filtrácii veľmi biely, myslím, že je to preto, že som nechal acetón a roztok HCl so 4 mmc v mrazničke, pretože o niekoľko hodín neskôr bol roztok bieleho mlieka biely, ale s červenou/oranžovou farbou, myslím, že som urobila chybu aj pri metylácii, myslím, že som roztok nechala viac ako 2 hodiny, neviem, či je to chyba, a môj roztok nebol horúci, robím ho v podkroví a teplota je nízka, takže.. Možno reakcia nie je dostatočne horúca na to, aby som dosiahla maximálny výťažok, môžem roztok na začiatku zahriať, aby sa reakcia spustila?
Prvýkrát som dal 4-MMC/acetón/HCl do mrazničky na 8 až 10 hodín, hornina 4-MMC bola veľmi biela, ale acetón/HCl bola spodná časť, pretože som ju pred mrazením nepremiešal.
Ak mi niekto môže pomôcť zvýšiť výťažok, prosím? :'(
Prvýkrát som dal 4-MMC/acetón/HCl do mrazničky na 8 až 10 hodín, hornina 4-MMC bola veľmi biela, ale acetón/HCl bola spodná časť, pretože som ju pred mrazením nepremiešal.
Ak mi niekto môže pomôcť zvýšiť výťažok, prosím? :'(