Metylácia - materiál nádoby - niektoré otázky

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Ahoj. Doteraz som metylamináciu vykonával pri nižšej rýchlosti v laboratórnych sklenených bankách, pričom som postupne zvyšoval rozsah v HDPE sudoch. Proces oplachovania voľnou bázou, ako aj samotné okyslenie kyselinou chlorovodíkovou sa tiež vykonávalo v tej istej nádobe.

Chcel by som sa opýtať, či by sa celý proces od metylamínovania cez čistenie až po okyslenie mohol uskutočniť v nádobe z nehrdzavejúcej ocele? Počas celého procesu sa používajú tieto činidlá:
- dcm
- metylamín 40 % vo vode
- bk4
- acetón
- kyselina chlorovodíková 37 vo vode

Voliteľne:
- nmp
- benzén

Nebude nehrdzavejúca oceľ interferovať s niektorým z týchto činidiel? Najviac sa obávam kroku okyslenia kyselinou chlorovodíkovou v takejto nádobe z nehrdzavejúcej ocele.

Zdravím a štandardne ďakujem za pomoc, toto fórum je neoceniteľné ❤️.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Nerezová oceľ je zlý nápad. Voľná báza reaguje s kovom a rozkladá sa. kyselina chlorovodíková po niekoľkých vareniach dá hrdzu v každom prípade. použite HDPE alebo sklo, môžete použiť aj polypropylén

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Ďakujeme za odpoveď. Pokiaľ viem, vhodné sú smaltované hrnce, viete o tom niečo?

Pokiaľ ide o hdpe, máte úplnú pravdu, v súčasnosti používam sud Curtec 68,5 l. Funguje perfektne

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Áno, vhodné sú aj smaltované hrnce