Question Potrebujete chemika na vysvetlenie syntézy zdieľanej tu

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148

Vprvom rade pozdravujem všetkých členovfóra .

Poviem vám niečo o sebe a o problémoch, ktoré som mal pri učení a používaní niektorých syntéz na fóre. Myslím, že tunajší profesionálni podzemní chemici vyriešia moje problémy :)

.Asi 1 mesiac som skúmal všetky syntézy zdieľané na tomto fóre a niektoré body, kde majú ľudia problémy, a potichu som prežíval možné problémy, s ktorými sa stretávajú. Veľmi sa zaujímam o amfetamín a jeho deriváty kvôli odboru, ktorý som študoval na univerzite. Preto sa snažím robiť výskum zo zahraničných zdrojov a získavať informácie, ktoré chcem, namiesto toho, aby som sa učil od idiotov, ktorí majú u nás diplom a nič nevedia.

Žijem v Turecku. Preto je mojím materinským jazykom turečtina. Pojmy, ktoré tu používate pri niektorých transakciách, sú veľmi odlišné od našich. Nerozumiem, o čo sa v niektorých syntézach snažíte. Je takmer nemožné vyhľadať na internete alebo na fóre termín alebo slovo, ktorému nerozumiem.
Na tomto fóre som našiel syntézu, ktorú som napísal nižšie. Žiaľ, náš člen, ktorý sa podelil o túto syntézu, sa nepodelil o veľa vysvetľujúcich informácií pre mladých chemikov :(

Bez zbytočných rečí vám, vážení odborní učitelia, napíšem otázky vedľa riadkov nižšie / podľa číslovania častí, ktoré som vložil. Bol by som vám vďačný, keby ste odpovedali na otázky tak, ako som ich očísloval. :)

4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4

olejový kúpeľ
4 hodiny Reflux
po reakcii:

150ml DH2O /3
pridať NaOH PH 12+ /3-1
100ml xylénu /3-2

premyť teplým, studeným DH2O /4
oddelený lievik /5

+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
pridať 35%HCL PH 7 /6-2

odparovať v teple /7
premyť studeným acetónom /8
rekryštalizácia v izopropylalkohole s acetónom /9
ponechať v mrazničke 12 hodín
prefiltrovať

MY QUESTİONS:
1: Je to pseudoefedrín, ktorý sme vybrali a vložili priamo zo spomínaných pseudoefedrínových liekov, alebo je čistý? (tabletky, ktoré sme vybrali z krabičky a rozdrvili bez akéhokoľvek pôsobenia). Ak je to droga, akú drogu by ste odporučili a záleží na tom, koľko mg to je? Pseudoefedrín (PEH) je napísaný na niektorých krabičkách liekov u nás. Predpokladám, že napísanie PEH znamená, že je pre tento proces nepoužiteľný.
2: je tu uvedený jód. ale písanie I2 ma zmiatlo. Keď som sa pýtal svojho učiteľa, povedal, že je to zlúčenina jódu, ale on sám to nevie. Čo znamená 2?
3: Po reakcii budeme robiť operácie, ktoré sme tu robili v bubline, v ktorej prebiehala reakcia, alebo to musíme robiť v pohári samostatne?
3-1: Pokiaľ som pochopil, mali sme zvýšiť pH nad 12 pomocou hydroxidu sodného. Ak som to správne pochopil, stačí povedať ÁNO, TY HLOUPÁ :D

3-2: Ak sme v predchádzajúcom článku zvýšili hladinu pH, prečo opäť pridávame kyselinu a narúšame rovnováhu pH? Aký je účel nášho pridávania?
4: Nerozumiem ničomu z toho, čo sa robí v tomto článku, prosím, jasne to vysvetlite alebo zverejnite článok alebo video, kde sa to môžem naučiť.
5: Nerozumiem ničomu z toho, čo sa robí v tomto článku, prosím, jasne to vysvetlite alebo zverejnite článok alebo video, kde sa to môžem naučiť.
6: Kam pridávame
6-1: Kam pridávame
6:2: Myslím, že sa tu snažíme neutralizovať zmes pomocou HCl. (ale stále neviem, akú zmes tu pridáme:D)
7: aký je náš cieľ pri tomto postupe a akú zmes sa snažíme odpariť
8: čo je to premývanie studeným acetónom a prečo sa to robí? (Potrebujem jasné vysvetlenie, ako sa to robí, pretože je to situácia, ktorú sa budem učiť prvýkrát)
9: túto otázku chcem objasniť najviac. Nič o tom neviem. Potrebujem jasné vysvetlenie, ako sa to robí a prečo.

Myslím, že toto sú všetky otázky, ktoré potrebujem. Vopred všetkým ďakujem za odpovede. A ešte by som chcela podotknúť, že sa snažím pochopiť takmer všetky syntézy, o ktoré sa podelil náš učiteľ G. Patton, tým, že si robím poznámky do zošita a pracujem na nich. Na prvú stranu svojho zošita som si poznačil, že ste môj tajný hrdina.
Ak ma jedného dňa zatknú, budem o vás vo väzení rozprávať všetkým kamarátom. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Solution
No, sorry, you actually made an effort to read the syntheses. I won't be like that. But really, can you link to the original synthesis description, because the steps you describe doesn't make sense.
But:
5. You add the xylene to bind the amphetamine freebase in. It's soluble in xylene or toluene, but not water soluble, so it will form a layer on top of the layer of water and water soluble stuff. Then you pour everything in a separating funnel (if you don't know what a separating funnel is and how to use it, research that) and let the layers separate, after which you drain out the bottom water layer.
You're now left with a rather dirty mix of xylene, freebase meth and impurities in your funnel. You pour water on that, shake the funnel...

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
najprv si naštudujte termíny a techniky organickej chémie, aby ste pochopili procesy a termíny, ktoré by som odporúčal začať tu.
pozrite si aj videá iných syntéz na tomto fóre, aby ste si mohli urobiť lepší obraz. na youtube je tiež veľa videí, v ktorých môžete lepšie pochopiť procesy.
Pár tipov odo mňa by bolo: 1. buď použite už vyčistené pseudo, ak máte rozdrvené tabletky, musíte oddeliť pseudo od náplne tabletiek (myslím, že je tu o tom príspevok, nie som si istý tho, ale môžete ho nájsť aj inde). 2. I2 je jód vo svojej elementárnej forme, je to jedna z tých zlúčenín ako kyslík (O2), ktoré sa objavujú vždy v skratke 2. takže normálny jód. ak ste sa to pýtali učiteľa chémie a nevedel, mal by dostať padáka.

Nenechaj sa zatknúť, brácho. ak to urobíš, nerob to xD
A tiež veľa šťastia v tvojich snahách na tomto fóre sú oveľa skúsenejší ľudia ako ja, ktorí sú vždy pripravení pomôcť.
Zostaňte v bezpečí.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
1: Ide o čistý efedrín alebo pseudoefedrín.
2: Je to čistý jodón
3: V tej istej racionačnej nádobe, ak sa vám nechce nalievať veci
3.1: áno, ty hlupák
3.2: Pridáte hydroxid, aby ste získali voľný olej. Po oddelení ho spracujete kyselinou, aby ste získali formu soli produktu. Preskúmajte "Acid/base extraction" (extrakcia kyselinou a zásadou).
4: Takže som sa dostal až sem a teraz hovoríš, že ničomu nerozumieš?
5: Dobre, končím. Stačí si prečítať základy chémie a pozrieť veľa chemických videí na youtube.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Nie, prepáčte, skutočne ste sa snažili prečítať si syntézy. Ja taký nebudem. Ale naozaj, môžete dať odkaz na pôvodný opis syntézy, pretože kroky, ktoré opisujete, nedávajú zmysel.
Ale:
5. Pridáte xylén, aby ste naviazali amfetamínovú voľnú bázu. Je rozpustný v xyléne alebo toluéne, ale nie vo vode, takže vytvorí vrstvu na vrstve vody a vo vode rozpustných vecí. Potom všetko prelejete do oddeľovacieho lievika (ak neviete, čo je to oddeľovací lievik a ako sa používa, vyhľadajte si to) a necháte vrstvy oddeliť, po čom spodnú vrstvu vody odčerpáte.
V lieviku vám teraz zostane dosť špinavá zmes xylénu, voľného metánu a nečistôt. Na to nalejete vodu, pretrepete lievik (a odvzdušníte ho, pozrite si videá na youtube o tom) a necháte vrstvy opäť oddeliť. Vrstvu vody sceďte a zlikvidujte. Postup opakujte niekoľkokrát. Týmto spôsobom vymyjete nečistoty rozpustné vo vode zo zmesi xylénu a metylénovej frebázy.

6. Pri vyššie vykonanom praní. Myslím, ale neviem, na aký postup sa odvolávate.

Potom pridáte HCl, aby ste z metamfetamínovej frebazy vyrobili HCl. Často sa to však robí prostredníctvom prebublávania suchého plynu HCl cez zmes. Existuje na to technika, nájdete ju tu na fóre v časti "labarotory techniques". Po pridaní HCl do ideálneho pH alebo prebublávania plynu sa soľ tvorí ako biela, šupinatá alebo kryštalická zrazenina v zmesi xylénu. Je to krásny pohľad. Zvyčajne po tejto fáze už len odfiltrujete metamfetamínovú soľ.

7: pravdepodobne xylén, ale PRAVDEPODOBNE potrebujem pôvodný zápis.

8. Na soľ nalejete studený acetón a pretrepete ju. Nečistoty rozpustné v acetóne sa vymyjú.

9. Rozpustíte svoju soľ v izopropylalkohole s trochou acetónu. Pridajte len toľko, aby sa soľ rozpustila, v prípade potreby trochu zohrejte. Soľ je rozpustnejšia v teplom roztoku ako v studenom, takže keď ju vložíte do mrazničky, metakryštáliky sa vytvoria ako mávnutím čarovného prútika. Nečistoty zostanú v roztoku a vy získate čistú, bielu soľ, ktorú môžete odfiltrovať, vysušiť a robiť s ňou drogy.

Niečo také. Ale ako som povedal, tvoje poznámky sú naozaj trochu čudné, takže stačí odkaz na pôvodný opis červenej syntézy P.

Solution

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Syntézu, ktorú som spomínal, si môžete prečítať tu
V syntéze je chyba alebo nedostatok, máte pravdu. Môže to byť aj chyba niektorých vecí, ktoré som napísal, pretože používam Google Translate.
Ale veľmi pekne vám ďakujem za to, že som pochopil niektoré operácie. Som ešte mladý študent chémie. tieto odpovede majú cenu zlata
Môžete zanechať zrozumiteľný odkaz na článok o syntéze meth z jednoduchých chemikálií, ku ktorému sa môžem dostať. pre mladého študenta chémie?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Stačí si pozrieť archív ródia. https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/rhodium/

Ide o to, že ak nerozumiete opisu syntéz, musíte vlastne získať viac vedomostí, aby ste ich mohli vykonať. Alebo ich aj tak len spackáte, čím možno ublížite sebe alebo iným.
Vezmite si termíny a popisy, ktorým nerozumiete, a vygooglite si ich. Vyhľadajte ich na youtube. Vyhľadajte si iné komunity rádoby chemikov a čítajte čítajte čítajte. Najprv urobte nejaké jednoduché syntézy, napríklad výrobu mydla alebo výrobu chloroformu či chlórbutanolu. Vyhľadajte si NileRed na youtube a Chemplayer na BitChute. Syntetizujte vlastné činidlá a prekurzory. Ak sú tam uvedené vysvetlenia pre vás ťažko pochopiteľné, preskúmajte ich.

A úprimne, ak nerozumiete týmto opisom syntéz, naozaj pochybujem, že ste vôbec študentom chémie, skôr stredoškolákom, ktorý sa zaujíma o výrobu drogyz, však? Na tom nie je nič zlé, ale naozaj nepotrebujete menej komplikované opisy syntéz, potrebujete viac vedomostí. A prípadne sa naučiť trochu viac anglicky? Väčšina informácií na internete bude v ruštine alebo angličtine.

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Veľmi pekne vám ďakujeme za informácie. Rozhodne nie som študent strednej školy. Termíny, ktoré používame o chémii v Turecku, sú iné ako tie, ktoré používate na tomto fóre, pretože mám ťažkosti s prekladmi to je môj jediný problém.
Od budúceho mesiaca ma budete viac vídať so syntézami, ktoré som urobil na tomto fóre.
Môžete si byť istí, že budem veľmi usilovne pracovať Docx

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Používam tu anglické medzinárodné termíny. Prajem vám veľa šťastia! Tešíme sa na vaše úspešné správy =)