- Reaction score
- 148
Vprvom rade pozdravujem všetkých členovfóra .
Poviem vám niečo o sebe a o problémoch, ktoré som mal pri učení a používaní niektorých syntéz na fóre. Myslím, že tunajší profesionálni podzemní chemici vyriešia moje problémy.Asi 1 mesiac som skúmal všetky syntézy zdieľané na tomto fóre a niektoré body, kde majú ľudia problémy, a potichu som prežíval možné problémy, s ktorými sa stretávajú. Veľmi sa zaujímam o amfetamín a jeho deriváty kvôli odboru, ktorý som študoval na univerzite. Preto sa snažím robiť výskum zo zahraničných zdrojov a získavať informácie, ktoré chcem, namiesto toho, aby som sa učil od idiotov, ktorí majú u nás diplom a nič nevedia.
Žijem v Turecku. Preto je mojím materinským jazykom turečtina. Pojmy, ktoré tu používate pri niektorých transakciách, sú veľmi odlišné od našich. Nerozumiem, o čo sa v niektorých syntézach snažíte. Je takmer nemožné vyhľadať na internete alebo na fóre termín alebo slovo, ktorému nerozumiem.
Na tomto fóre som našiel syntézu, ktorú som napísal nižšie. Žiaľ, náš člen, ktorý sa podelil o túto syntézu, sa nepodelil o veľa vysvetľujúcich informácií pre mladých chemikov
Bez zbytočných rečí vám, vážení odborní učitelia, napíšem otázky vedľa riadkov nižšie / podľa číslovania častí, ktoré som vložil. Bol by som vám vďačný, keby ste odpovedali na otázky tak, ako som ich očísloval.
4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4
olejový kúpeľ
4 hodiny Reflux
po reakcii:
150ml DH2O /3
pridať NaOH PH 12+ /3-1
100ml xylénu /3-2
premyť teplým, studeným DH2O /4
oddelený lievik /5
+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
pridať 35%HCL PH 7 /6-2
odparovať v teple /7
premyť studeným acetónom /8
rekryštalizácia v izopropylalkohole s acetónom /9
ponechať v mrazničke 12 hodín
prefiltrovať
MY QUESTİONS:
1: Je to pseudoefedrín, ktorý sme vybrali a vložili priamo zo spomínaných pseudoefedrínových liekov, alebo je čistý? (tabletky, ktoré sme vybrali z krabičky a rozdrvili bez akéhokoľvek pôsobenia). Ak je to droga, akú drogu by ste odporučili a záleží na tom, koľko mg to je? Pseudoefedrín (PEH) je napísaný na niektorých krabičkách liekov u nás. Predpokladám, že napísanie PEH znamená, že je pre tento proces nepoužiteľný.
2: je tu uvedený jód. ale písanie I2 ma zmiatlo. Keď som sa pýtal svojho učiteľa, povedal, že je to zlúčenina jódu, ale on sám to nevie. Čo znamená 2?
3: Po reakcii budeme robiť operácie, ktoré sme tu robili v bubline, v ktorej prebiehala reakcia, alebo to musíme robiť v pohári samostatne?
3-1: Pokiaľ som pochopil, mali sme zvýšiť pH nad 12 pomocou hydroxidu sodného. Ak som to správne pochopil, stačí povedať ÁNO, TY HLOUPÁ
3-2: Ak sme v predchádzajúcom článku zvýšili hladinu pH, prečo opäť pridávame kyselinu a narúšame rovnováhu pH? Aký je účel nášho pridávania?
4: Nerozumiem ničomu z toho, čo sa robí v tomto článku, prosím, jasne to vysvetlite alebo zverejnite článok alebo video, kde sa to môžem naučiť.
5: Nerozumiem ničomu z toho, čo sa robí v tomto článku, prosím, jasne to vysvetlite alebo zverejnite článok alebo video, kde sa to môžem naučiť.
6: Kam pridávame
6-1: Kam pridávame
6:2: Myslím, že sa tu snažíme neutralizovať zmes pomocou HCl. (ale stále neviem, akú zmes tu pridáme)
7: aký je náš cieľ pri tomto postupe a akú zmes sa snažíme odpariť
8: čo je to premývanie studeným acetónom a prečo sa to robí? (Potrebujem jasné vysvetlenie, ako sa to robí, pretože je to situácia, ktorú sa budem učiť prvýkrát)
9: túto otázku chcem objasniť najviac. Nič o tom neviem. Potrebujem jasné vysvetlenie, ako sa to robí a prečo.
Myslím, že toto sú všetky otázky, ktoré potrebujem. Vopred všetkým ďakujem za odpovede. A ešte by som chcela podotknúť, že sa snažím pochopiť takmer všetky syntézy, o ktoré sa podelil náš učiteľ G. Patton, tým, že si robím poznámky do zošita a pracujem na nich. Na prvú stranu svojho zošita som si poznačil, že ste môj tajný hrdina.
Ak ma jedného dňa zatknú, budem o vás vo väzení rozprávať všetkým kamarátom.