Question vypnutie jedného hrnca s plynom

cnasty1988

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
som pomerne nováčik v skutočnom hand on robím výskum už roky toto je moja tretia reakcia a keď som vytvoril svoj plyn, aby som oddelil metán od rozpúšťadla, bol tam hnedý olej v botome, ktorý som oddelil, ale nemôžem ho dostať do kryštalizácie môže niekto pomôcť

PseudoMicroGravity

Don't buy from me
Resident
Reaction score
40
Neviem, aký typ rozpúšťadla používate, a preto neviem, či je ťažšie alebo ľahšie ako voda, ale zdá sa mi, že je veľká pravdepodobnosť, že ste rozpúšťadlo kontaminovali vlhkosťou z plynovej fľaše! Najmä pri použití kyseliny murtovej a hliníkovej fólie na vytvorenie plynného sírovodíka vzniká aj veľa tepla. To rýchlo zohreje roztok kyseliny vo vašej plynovej fľaši a spôsobí, že sa spolu s plynom dostane do hadice vo forme pary. V okamihu, keď sa táto vlhkosť dostane do rozpúšťadla, absorbuje všetok metán, ktorý ste už vyzrážali. PRI SPLYŇOVANÍ BY NA DNE VÁŠHO ROZPÚŠŤADLA NIKDY NEMALO BYŤ NIČ PRED ANI PO SPLYŇOVANÍ!!! Môžete pomôcť zabezpečiť, aby sa pri oddeľovaní náhodne nedostali s rozpúšťadlom žiadne kvapky vody, a to tak, že rozpúšťadlo prelejete cez hromadu niekoľkých kávových filtrov. Potom po overení, že na vrchu alebo na dne rozpúšťadla neplávajú žiadne kvapôčky, ste pripravení na plyn. Jedným zo spôsobov, ako pomôcť zabezpečiť, aby sa do hadice nedostala žiadna vlhkosť, je 1. Na výrobu plynu použite kyselinu sírovú a kamennú soľ, pretože reakcia nie je taká extrémna a produkuje oveľa menej tepla, alebo ak použijete kyselinu murtovú (kyselinu chlorovodíkovú) a hliníkovú fóliu, môžete naplniť veľkú širokú

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Kyselina muriatická a hliníková fólia nefunguje 😑 Al+HCL --->AlCl+2H plynný vodík, nie chlorovodík, ak by hliník nezachytil chloridový ión, nedošlo by k reakcii. Pravdepodobne je to však voda

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Aké bolo vaše rozpúšťadlo? Vysušili ste plyn? Z čoho ste vyrobili plyn? Pravdepodobne to bola voda, pretože ak plyn nevysušíte, má v sebe určitú vlhkosť a v závislosti od rozpúšťadla by klesol na dno. Väčšinu by ste museli odpariť, aby sa vykryštalizoval, pretože pervitín je vo vode veľmi dobre rozpustný.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Pomoc Mám rovnaký problém.
Odkedy som prestal plynovať, prášok sa opäť roztavil. Čo mám robiť? Teraz je v studenom acetóne.

Attachments

• vmHPdCUcOn.jpg
    vmHPdCUcOn.jpg
    1.1 MB · Views: 27
  • gFP5UXbmAd.jpg
    gFP5UXbmAd.jpg
    985.4 KB · Views: 32

abbalabba

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Zaujímalo by ma, aký je najlepší a najprirodzenejší suchý spôsob na výrobu SUCHÉHO plynného chlorovodíka iný ako sírový asid na NaCi

Vytvárajú ortuťové soli plynný HCI, zatiaľ čo prebieha amalgamácia s hliníkom A čo NaOH + H2O a hliník dávka, ktorú tento proces relizuje chloridový ión