Question Prosím, pomôžte mi, mám otázky

Blondyna

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
6
Dobrý deň všetkým, mám otázky a vopred vám ďakujem za pomoc. Kde sa dá zohnať suchý acetón alebo ako ho vyrobiť bez vody? Kyselina sírová aké percento, kde ju môžem dostať? Alebo sa dá nahradiť inou kyselinou? Prečo IPA? Strašne smrdí a veľmi dlho sa odparuje. Vďaka

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Neviem, kde žijete, ale v USA predávajú 100 % acetón v každom dolárovom obchode s potravinami alebo v supermarkete. Keďže ide o 100 % acetón, je suchý. Plná sila "koncentrovanej" kyseliny sírovej je tuším 98,3 %. 18,4 mol . Keď vyrábate kyselinu, "recept" je založený na tomto. Nájdete ju u priemyselných dodávateľov dodávateľov chemikálií, na internete alebo môžete čistiť čistič kanalizácie viacerými spôsobmi. Často je to 90 %. Prečo IPA závisí od toho, čo robíte. Často krát je dôvodom to, že sa dá kúpiť alebo ľahko vyrobiť 100% čistota

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
V Amerike si môžete kúpiť acetón v oddelení farieb v každom obchode s náradím. (Mimo Ameriky v miestnom obchode s farbami alebo v obchode pre mechanikov).
Aby ste ho vysušili, musíte ho destilovať s nejakým sušiacim činidlom, ako je caso4. (bod varu 56 C).
H2SO4 opäť v železiarstve, kde si budete môcť kúpiť 35-63 % a potom ho skoncentrovať. (Je možné použiť aj iné minerálne kyseliny, ale závisí to od vašej syntézy).
IPA sa dlho neodparuje (ak je suchá), ak si myslíte, že IPA smrdí, mali by ste jednoducho nechať chémiu. (použite digestor alebo vzdialenú otvorenú ventiláciu).

Nebuďte hlúpi a nezomierajte. zoberte si nejaké video prednášky z Chemplayeru alebo na youtube je 1000 videí a prečítajte si niekoľko príručiek organickej chémie.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Nachádzate sa v Spojených štátoch? Ak samozrejme všetko, čo ste povedali, nie je nepravdivé. Je výhodnejšie kúpiť acetón na riedenie farby a sušenie ako kúpiť 100 % acetón na odstraňovanie laku na nechty? Tá istá otázka sa týka kyseliny sírovej. Pokiaľ ju nekupujete od Grainger Grizzly niektorých iných priemyselných dodávateľov alebo dodávateľov chémie, môže byť potrebná koncentrovaná ( často krát nie v závislosti od toho, akú silu mol potrebujete), je nejaká výhoda začať s menej koncentrovanou formou? Izopropanol zvyčajne potrebuje sušenie, ale môžete ho vysoliť, čo je veľmi jednoduché. Pýtam sa preto, lebo chcem používať najlepšie dostupné výrobky a možno v súčasnosti nie som

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
O čo vám tu ide, keď ma označíte.
  1. nekupujete litre odlakovača na nechty a je dosť drahý (nie je ani 100 %) v porovnaní s tým v železiarstve sa dá kúpiť vo veľkom a je dosť lacný.
  2. nikto vám nepredá 99,3 % H2SO4 a ak niekto áno, urobte si od neho riadny odstup. pre takúto koncentráciu nie je veľa aplikácií. a ani pri syntéze liekov to nepotrebujete
Nestrácajte čas násilným písaním odpovedí. pracujte na riadnych kvalitných odpovediach, nie len na BS.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Kupovať úplne suchý acetón je asi taká hlúposť ako kupovať absolútny etanol. Aj keď nejaký nájdete, je aj tak hygroskopický, takže zostane taký, kým ho neotvoríte, len