Amfetamín by sa mohol oxidovať na N-hydroxyamfetamín, ktorý má byť dvakrát účinnejší. Môj vlastný výskum potvrdzuje vyššiu aktivitu a zdá sa, že je oveľa menej vazokonstrikčný, menej zaťažuje pumpu a nemá rýchlostný kokot. Nie je tiež nelegálny.
Znie to dobre, aby to bola pravda? Nuž, sú tu isté problémy, hlavne to, že N-hydroxyamfetamín je VELMI nestabilný a v prítomnosti vody, pri príliš vysokom ph a pri príliš nízkom ph a s niektorými bežnými rozpúšťadlami a v prítomnosti stôp prechodných kovov sa jednoducho rozkladá späť na oxim.
Príbuzná metylén-dioxy zlúčenina, N-hydroxy-MDA, je však pomerne stabilná. A je zakázaná.
Kedysi sa mi podarilo vyrobiť N-Hydroxyamfetamín, ktorý ešte stále obsahuje značné množstvo normálneho Amph (súdiac podľa TLC) a mám ho veľmi rád. Môj ďalší pokus o výrobu ďalších ma nikam neposunul napriek tomu, že som použil rovnakú metódu, len zväčšenú. Totálna katastrofa. Netuším prečo. Nabudúce vyskúšam iný postup, ale môžem s istotou povedať, že to nebude ďalší hit na trhu, pretože táto látka je nestabilná a neurotickejšia ako ruská priateľka, detoruje aj ako HCl soľ v priebehu niekoľkých dní, ak sa neskladuje v chlade, lepšie zmrazená.
Alebo len reduktívne aminujete amfetamín, aby ste získali metamfetamín. Čo by sa dalo zjednodušiť aj inými spôsobmi, ale vy ste si o to povedali.