Question Syntéza BMK na amfetamín pomocou H2S04

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Dobrý deň,
videl som tu veľa metód syntézy a všetky sa mi zdajú trochu komplikované.
Moja situácia je takáto: dostal som 1 l žltého oleja (hádam je to BMK?) a človek, ktorý mi ho dal, nemal pre mňa správny návod.
Dostal som len informáciu, že olej musím dať do veľkej misky z hrubého skla a pomaly do neho kvapkať H2S04.
Ďalšia informácia, ktorú som dostala, je, že potrebujem nejakú ďalšiu zložku, napríklad kriedu - ale ani neviem, či je to CaCO3 alebo CaO.
Výťažok by mal byť približne 2,5 kg.

1. Môže mi niekto povedať, či táto metóda môže fungovať?
2. Aké množstvo kyseliny sírovej by bolo potrebné?
3. Potrebujem okrem toho CaCO3 alebo CaO?
4. Kedy musím pridať kriedu?

Ďakujem vám!

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
To, čo opisujete, je voľná báza v rozpúšťadle, nie bmk, len ju treba vyzrážať kyselinou. na odstránenie stôp vody môžete použiť sušiace činidlo, napríklad bezvodý MgSO4, bezvodý NaSO4. potom stačí kvapnúť roztok H2SO4 v acetóne/ipa, aby ste získali zrazeninu.

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
V prvom rade vám ďakujem za odpoveď! Teraz viem oveľa viac ako predtým. Ale moje znalosti chémie sú naozaj zlé...

Mohli by ste mi, prosím, povedať, koľko MgSO4/NaSO4 a H2SO4 musím kúpiť?
Kedy musím pridať sušiace činidlo (a ako)?
Musím zmiešať H2SO4 a acetón a potom to nakvapkať do voľnej bázy?

Naozaj potrebujem návod krok za krokom. Prepáčte :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Použijete najviac 100 g sušiaceho činidla a kyseliny, záleží na tom, aký koncentrát je váš roztok, kdekoľvek od 300 do 900 g môže byť voľná báza, takže najviac asi 1 l.
pred čímkoľvek iným to vezmete a vložíte po tom, čo to bude pôsobiť približne pol hodiny, jednoducho to vypustite
Áno, niekoľkokrát viac acetónu ako h2so4 1:5 , 1:10

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Človeče, mám ťa rád, ďakujem veľmi si cením tvoju rýchlu odpoveď!!!

Takže mám základňu, veľkú formu na lasagne zo skla, pohár na výrobu roztoku kvapiek, veľký pohár na kvapky.
Kúpim si 100g NaSO4 a 1l kyseliny a 5l acetónu a potom mám všetko čo potrebujem že?

Musím sa o niečo postarať? Môže to byť horúce? :)
Musím stále miešať, keď kvapkám roztok acetónu/síry do bázy? Kedy viem, že som nakvapkal dosť?

Sľubujem, že toto sú moje posledné otázky :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Nemusíte sa obávať, že si pravdepodobne nebudete môcť kúpiť len 100 g, ale je to lacné.
To by malo stačiť, áno.
Kyselina by mohla pri pridávaní do acetónu striekať a zahrievať sa, najlepšie je použiť vopred vychladený acetón.
Áno, stále miešajte. musíte určiť pH, univerzálny indikátor by mal byť v poriadku, nie nižší ako 6,5.