Syntéza 1-fenyl-2-propanónu (P2P) pomocou anilínu

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Tento článok vám poskytuje nízkonákladový proces syntézy P2P za miernych podmienok s vysokou výťažnosťou a podmienky sa dajú ľahko škálovať. len neviem, či je surovina anilín v iných krajinách regulovaná, ale v našej krajine je pomerne lacná, len asi 1 americký dolár za kilogram.
Návrh procesu si vyžaduje použitie niektorých pokročilých prístrojov, ktoré nemusia byť priateľské pre rodinné dielne, a odporúča sa, aby si ho každý zdokonalil sám.
Úvod do procesu:
Tento proces využíva anilín a dusitan sodný v prítomnosti kyseliny chlorovodíkovej na prípravu diazóniumbenzénu prostredníctvom diazotizačnej reakcie a na solenie diazobenzénu používa kyselinu tetrafluóroboritú (HBF4), aby sa získal pevný tetrafluóroboritan diazobenzénu. V prítomnosti bezvodého octanu sodného (AcONa) sa tetrafluórbenzéntetrafluóroboran katalyzuje oxidom meďnatým (Cu2O) a reaguje s izopropenylacetátom (IPA) bez rozpúšťadla na prípravu 1-fenyl-2-acetónu.
5KeW8BDPU3

Keďže moja angličtina nie je veľmi dobrá, tento článok je preložený pomocou Google, prosím, odpusťte mi, ak gramatika nie je hladká.

Praktické kroky:

Výroba tetrafluoroboritanu fenyldiazónia:
-Ak je váš anilín žltý, pridajte do anilínu malé množstvo práškového zinku a použite ho po destilácii.
-Zariadenie s objemom 2000 ml.
-Pridajte 450,6 ml37% kyseliny chlorovodíkovej a 652,18 ml ultračistej vody, premiešajte.
-Pridajte 165,54 g anilínu, stále miešajte.
-Ochlaďte na teplotu pod 5 °C.
-Pridávajte roztok vyrobený zo 125,69 g bezvodého dusitanu sodného a 166,01 ml ultračistej vody po kvapkách za stáleho miešania a udržiavajte teplotu pod 5 °C.
Po pridaní sa teplota udržiavala na 3 °C až 5 °C a reakcia sa miešala 40 minút.
-Rozpustite 142,77 g bezvodej kyseliny boritej (H3BO3) v 462,45927 ml 40 % kyseliny fluorovodíkovej (HF-H2Oaq40 %), aby ste získali kyselinu tetrafluoroborovú, udržiavajte miešanie pri teplote 3 °C až 5 °C a pridajte do zariadenia.
*1
-Vypnite miešanie a udržiavajte teplotu 2 hodiny.
-Reakčnú zmes odfiltrujte.
-Tieto rozpúšťadlá postupne použite na prepláchnutie pevných látok v lieviku: 80 ml kyseliny tetrafluoroborovej vyrobenej uvedeným spôsobom zriedenej na objem 356 ml, 356 ml 50 % etanolu, 356 ml 95 % etanolu, dva diely 356 ml bezvodého éteru.
-Sušte tuhú látku v lyofilizátore alebo použite vákuovú sušičku pri 36 °C.
-Získajte bielu práškovú fenylovú soľ tetrafluoroboritanu diazónnatého, výťažok je približne 90 %.

Príprava 1-fenyl-2-propanónu (P2P):
-Zariadenie s objemom 2000 ml.

-Pridáme bezvodý octan sodný (AcONa) 528,81 g, oxid meďnatý (Cu2O) 33,90 g, izopropenylacetát (IPA) 1423,73 ml, premiešame.
-Pokračujte v miešaní, pridajte 447,46 g tuhej látky tetrafluoroboritanu diazónneho pripravenej v predchádzajúcom kroku pri izbovej teplote a kontrolujte, aby teplota nepresiahla 40 °C.
-Po pridaní udržiavajte teplotu na 37 °C až 38 °C a miešajte 6 hodín.
-Reakčnú zmes odfiltrujte.
-Prepláchnite tuhé látky v lieviku 250 ml dichlórmetánu (CH2Cl2) a spojte ich s filtrátom.
-Odparte dichlórmetán pomocou rotačnej odparky.
-Zostávajúca kvapalina sa destiluje za zníženého tlaku a frakcia od 0,27 kPa/70 °C do 72 °C sa zbiera pod kontrolou Piraniho vákuometra.
-Získame 1-fenyl-2-propanón (P2P), výťažok je približne 91 %.

Bezpečnostné opatrenia:
-*1: Proces rozpúšťania bezvodej kyseliny boritej v 40 % kyseline fluorovodíkovej za účelom získania kyseliny tetrafluoroborovej je veľmi exotermický, čo môže spôsobiť nárazový roztok. Odporúča sa vopred zmraziť 40 % kyselinu fluorovodíkovú a pri miešaní venovať pozornosť teplote. Okrem toho sa táto operácia nesmie vykonávať so žiadnou sklenenou nádobou, inak vaša nádoba skoroduje a rozpustí sa a uvoľní sa vysoko toxický plyn, na prípravu kyseliny tetrafluóroboritej môžete použiť akúkoľvek plastovú nádobu.
-Diazóniumtetrafluóroboritanová fenylová soľ pripravená v prvom kroku reakcie sa znehodnotí v priebehu jedného alebo dvoch dní, ak sa umiestni na vzduchu. Ak ju treba skladovať dlhší čas, uzavrite ju v nádobe, vymeňte dusíkovú alebo argónovú atmosféru a umiestnite ju do chladničky. Uchovávajte pri teplote nižšej ako -20 °C.
-V oboch reakciách je viskozita príliš vysoká na to, aby fungovalo magnetické miešadlo, na miešanie použite horné miešadlo.

Údaje o zlúčenine:
1-fenyl-2-propanón 1H-NMR δ:2,14(s,3H,CH3),3,69(s,2H,CH2),7,19(s,1H,PhH),7,28(s,1H,PhH),7,31(s,1H,PhH),7,33(s,1H,PhH),7,34(s,1H,PhH)
1-phenyl-2-propanone 13C-NMR δ:29.23(CH3),51.05(CH2),206.36(CO),134.31,129.41,128.76,127.08

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Máte odkaz na tento príspevok?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Áno, mám, ale platnosť odkazu na materiál vypršala a ide o celočínsky dokument, ktorý nie je zahrnutý v rozsahu SCI.

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Áno, realizoval som prvú fázu tejto reakcie a získal som veľké množstvo prášku fenylovej soli tetrafluoroboritanu diazónia, ako sa očakávalo, ale v tom čase v laboratóriu chýbali vhodné podmienky na sušenie, nebola tam lyofilizácia a vákuovú sušičku som tiež nahradil. Časť záverečného rozpúšťadla na pranie nefungovala, takže som nemohol realizovať druhý krok reakcie, ktorý si vyžaduje prísnejšie bezvodé podmienky. Tieto vyrobené prášky diazóniumfenyltetrafluoroboranu sa po umiestnení na vzduchu na jeden alebo dva dni zmenili na tmavohnedé a znehodnotili sa. Všetky operácie a opatrenia, ktoré som uviedol vyššie, sú z môjho skutočného zlepšenia prevádzky a literatúra v skutočnosti neuvádza toľko podrobností. keď budú vhodné podmienky, zrealizujem druhú fázu tohto plánu.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Prajeme vám veľa šťastia a zdieľajte nové správy.

Poznáte metódu syntézy izopropenylacetátu?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Izopropenylacetát (CAS108-22-5) je bežne používaná vonná látka, ktorá sa široko používa ako rozpúšťadlo v niektorých oblastiach. V našej krajine sa dá priamo kúpiť vo veľkom množstve a cena je v prijateľnom rozsahu, takže som neuvažoval o tom Ako syntetizovať túto látku, ale mal by som byť schopný nájsť patent na postup syntézy tejto látky.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Áno, ak sa môžete podeliť o metódu syntézy izopropenylacetátu pomocou plynného keténu a acetónu.

madmaximus

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Je problém, ak sa namiesto práškovej formy použil tekutý anilín

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Anilín je pôvodne kvapalina a tie, ktoré sa používajú, sú tiež kvapalné.

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
Nejaký úspech s touto reakciou?

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Úprimne obdivujem každého, kto sa o to pokúša sám pre anilín, ktorý je karcinogénny a HF je jednou z najhorších existujúcich látok. Tiež si kladiem otázku, či niekde, kde sú tieto veci ľahko dostupné, by mali byť ľahko dostupné iné chemikálie, ktoré sa dajú spracovať osvedčeným spôsobom bez prísnych bezvodých podmienok a iných výmyslov na P2P alebo ešte ďalej. Pri prístupe k zariadeniam, ktoré umožňujú rozsiahle bezvodé reakcie, by som skôr uvažoval smerom k reakciám v štýle Grignarda.
Ale rešpektujte a zostaňte v bezpečí to je desivé.

btc150000

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pane, podarilo sa vám to? Prosím, odpovedzte mi, pretože je to pre mňa dôležité. ďakujem