Question Prečo li nevyrábali bronz?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Skúšam metódu pretrepávania. Pri mojich predchádzajúcich pokusoch som nemal problém s výrobou bronzu s lítiom a vznikol za krátky čas, tentoraz som dal len 100 ml éteru viac ako 1 hodinu, ale bronz sa nevytvoril prečo? Nestlačil som lítium, môže to byť z tohto dôvodu?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Budete nám musieť povedať, že ste to urobili presne. Na začiatok ste ho zriedili, takže sa pravdepodobne musí zahriať, aby sa reakcia rozhorela

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Podrobne uveďte, aké kroky ste podnikli. Takto vám môžeme lepšie pomôcť. Lítium vyzerá ako čierne, akoby bolo pred použitím príliš dlho v atmosfére. Ukladáte lítium z AA pred použitím do nejakého rozpúšťadla. Na to je vhodný parafínový olej.

Čo myslíte tým stlačením Li?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Do fľaše som pridal 90 g síranu amónneho 60 g hydroxidu sodného 400 ml éteru, ako to robím vždy, a 400 ml éteru som dal naopak do vzduchotesnej nádoby. aj keď som ho neudržal v rozpúšťadle, nebol to problém, vyrábalo to bronz. v dôsledku tohto procesu je kvapalina vytekajúca z fľaše zvyčajne klzká, tentoraz sa to nestalo.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Možno budete musieť fľašu trochu zohriať, aby sa reakcia spustila. Na udržanie plynného amoniaku potrebujete tlak. Skúste nahradiť síran amónny dusičnanom. Malý sušič vlasov urobí svoju prácu. Nahrajte video s postupom a podeľte sa oň tu.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Nevedel som, že namiesto dusičnanov môžete použiť sírany, tak som si to vyhľadal. Na zapálenie síranovej reakcie je naozaj potrebné viac energie.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
So síranom by som išiel až na 180 g. Máte pravdu, že je potrebné viac.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Bojím sa používať dusičnan amónny kvôli riziku výbuchu. amoniak sa úspešne vyrába so síranom amónnym, myslím, že po 120 minútach, plyn, ktorý vychádza, páli ruky a oči. Po vytvorení bronzov pridám 60 g síranu spolu s efedrínom, ako to mám filtrovať? Ďakujem chlapci