4mmc rjavi kristali. Kako ga popraviti?

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Pozdravljeni vsi.
Imel sem težavo z barvo svojih kristalov 4 mmc. Kristali so postali RDEČE barve.
Ali ima kdo rešitev te težave?

Attachments

• GzrmPD4go9.jpeg
    GzrmPD4go9.jpeg
    4.9 MB · Views: 53
  • ih4VWsGoDe.jpeg
    ih4VWsGoDe.jpeg
    5 MB · Views: 50

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
izpiranje v acetonu s temperaturo minus celzija
verjamem, da ste pri kristalizaciji naredili nekaj izatkes, kot da ste kristalizirali to vključno z nečistočami. če je bila tekočina z mmc temnih barv, bi jih morali odstraniti, preden se kristalizira ves luqid - verjamem.

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
ne pozabite, da jih naredite skoraj trdne, da bo čiščenje dobro, če tega ne storite, boste zapravili veliko acetona, 1-3 izpiranja bodo opravila svoje delo, vendar če jih ne boste potisnili v površino, bo trajalo veliko

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
če nimate kakovostnega acetona - ga morate 1. destilirati, če pa imate dostop do nakupa čistega ali boljšega - ga posedujte in uporabljajte

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
prav tako vas prosimo, da nam poveste, kaj točno naredite za "kristalizacijo", mislim, da lahko izboljšamo tudi to

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Pripravim raztopino vode/IPA (70/30), jo opozorilno segrejem in dodam 4mmc prahu v razmerju ( 1g 4mmc / 2,5ml vode/ipa ).
Po popolnem raztapljanju jo prelijem v posodo za izhlapevanje in jo postavim v temen prostor.

View previous replies…

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
kakšna je bila barva raztopine?

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
^ da
pravilna kristalizacija bi bila, da izdelek raztopiš s čim manj vročega vrelega topila, nato pa v 1h dobiš kristale :)

Attachments

• tojBL6dHJf.jpg
    tojBL6dHJf.jpg
    2.7 MB · Views: 42

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Dovolj lahek (limonine barve) za obseg, ki sem ga naredil.

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
Žabka, svojo raztopino ste pustili, da je vsa izhlapela, namesto tega bi morali pustiti nečistoče in vzeti kristale, ko so bili čisti

ifeelsorry

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
4
@MMX zdaj sem v postopku izhlapevanja 60 g praška meph v raztopini vode: alkohola v razmerju 30 : 70. Če ga segrejem, se bo hitreje kristaliziral? Koliko toplote naj uporabim? In kako ga segrevati? Neposredna toplota, vroča plošča ali vroča vodna kopel? Kakšna je razlika med organskim izhlapevanjem in segrevanjem?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Menim, da je vaša težava v prejšnjem koraku (npr. filtriranje oborine. Ta je lahko bele barve, vendar se pogosto zdi, da je bela tudi umazano bela).
Za kristalizacijo lahko uporabite 2 čaši. V eno dodajte vodo in jo zavrite. V drugo dodajte suh prah (in/ali) mešalo. Nato počasi prelijete nekaj vode iz 1 v 2 in 2 prav tako postavite na grelnik. V 2 vlijete majhne koščke 1, dokler se 2 popolnoma ne raztopi. Na koncu dobite nasičeno raztopino z minimalno količino vode (1 g na 1 ml). Na ta način se nečistoče lažje opazijo.

Prelijte v posodo in pustite stati nekaj ur.

RegulierTier

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Najprej ga morate oprati s hladnim acetonom.
Nato svoj izdelek raztopite v vročem izopropu in ga postavite v zamrzovalnik (čez noč), dokler se ne prekristalizira, izoprop posesajte pod vakuumom in ga ponovno sperite s hladnim acetonom.

nato začnite ustvarjati kristale...