- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
Prebral sem, da fosforjeva kislina ali mešanica mineralne in anorganske kisline dajeta boljši jal.
Vendar sem se odločil, da poskusim s čisto vodno HCl v upanju, da bom lahko dobil vsaj NEKATERI jal. Želel sem preveriti, ali je 5449, ki sem ga kupil, dejansko to, kar je.
Zato sem segrel 20 ml vode na 60 stopinj, počasi raztopil 10 g natrijeve soli bmk glicidata in vanjo počasi vlil 30 ml 35-odstotne HCl.
z mešanjem.
V približno 15 minutah se je ločila bela trdna snov
V približno naslednji uri je trdna snov izginila
Temperaturo smo dvignili na 85 stopinj in mešali še eno uro.
Ohladimo.
Ni se ločila nobena plast.
Po približno 20 minutah po ohlajanju se je v bučki ločilo veliko kristalinične trdne snovi, vendar ne na dnu, temveč v celotni prostornini.
Nekaj vonja po fenilacetonu, to je vse, ekstrakcija z DCM je dala ničelno usedlino.
Kaj menite o tem?
Vendar sem se odločil, da poskusim s čisto vodno HCl v upanju, da bom lahko dobil vsaj NEKATERI jal. Želel sem preveriti, ali je 5449, ki sem ga kupil, dejansko to, kar je.
Zato sem segrel 20 ml vode na 60 stopinj, počasi raztopil 10 g natrijeve soli bmk glicidata in vanjo počasi vlil 30 ml 35-odstotne HCl.
z mešanjem.
V približno 15 minutah se je ločila bela trdna snov
V približno naslednji uri je trdna snov izginila
Temperaturo smo dvignili na 85 stopinj in mešali še eno uro.
Ohladimo.
Ni se ločila nobena plast.
Po približno 20 minutah po ohlajanju se je v bučki ločilo veliko kristalinične trdne snovi, vendar ne na dnu, temveč v celotni prostornini.
Nekaj vonja po fenilacetonu, to je vse, ekstrakcija z DCM je dala ničelno usedlino.
Kaj menite o tem?