- Reaction score
- 7
To bom skrajšal - zdi se, da običajni postopek "sperite z acetonom, dokler rdeča barva ne izgine" NE deluje več pri tabletah Sudafed (ali vsaj generičnem SudaGest) 30 mg. Rdeča prevleka ni železov oksid, ampak je rdeče aluminijevo jezero #40, za katerega vam lahko osebno povem, da ni posebej topen v acetonu. JE topen v vodi in brezvodnem etanolu, čeprav naj ne bi bil - glede na moje raziskave naj bi bil topen le v suhem EtOH v količini 0,001 g/100 ml. V praksi pa je dovolj topen v suhem EtOH, da so moji kristali psevdoefedrina hcl rdečkasto rožnati.
Kakor koli že, bistvo je, da imam ogromno kristalov PE hidroklorida, ki so onesnaženi s to snovjo, in jih težko ločim - ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Ali pa ima kdo izkušnje z onesnaženjem z rdečim #40 in redukcijo po moskovski poti (I2 + rdeči fosfor) in ali bo to uničilo moj končni izdelek?
Kakor koli že, bistvo je, da imam ogromno kristalov PE hidroklorida, ki so onesnaženi s to snovjo, in jih težko ločim - ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Ali pa ima kdo izkušnje z onesnaženjem z rdečim #40 in redukcijo po moskovski poti (I2 + rdeči fosfor) in ali bo to uničilo moj končni izdelek?